L'últim recompte xifra en 111 les persones sensesostre que dormen al carrer a Girona

La majoria són homes i Santa Eugènia, Can Gibert, el Barri Vell i l'Eixample Nord són els barris amb més incidència

Un total de 111 persones sensesostre dormen al carrer a Girona, segons l'últim recompte que s'ha fet aquest dimecres a la ciutat. D'aquests, 99 són homes i dues són dones. Es tracta de xifres superiors a les registrades durant l'últim recompte del 2022, quan se'n van localitzar 86.

Per barris, Santa Eugènia i Can Gibert (29), el Barri Vell i el centre (24) i l'Eixample Nord (24) són els que en concentren més. També se n'han localitzat en altres zones com el Parc de la Devesa-Mercadal (6); Eixample Sud (6); Germans Sàbat-Taialà (5) o Domeny (5), entre d'altres.

El recompte d'enguany és superior al darrer del 2022 i pràcticament dobla el registrat l'any 2016, quan se'n van trobar 60.

L'actuació es va fer de nit i va comptar amb el desplegament de 122 de voluntaris de Càritas, Creu Roja, Associació Nousol, Fundació Diagrama, professionals de l'IAS, d'entitats, estudiants universitaris i cicles formatius, així com professionals de l'àrea de serveis a les persones de l'Ajuntament de Girona i del CASS La Sopa.