CCOO es presenta com a part a la Inspecció de Treball a la investigació del jove mort a Sa Riera de Begur

El sindicat demana que es determini si es complien les normes de seguretat per al busseig

CCOO s'ha presentat com a part interessada a la Inspecció de Treball en la investigació oberta arran de la mort d'un treballador del Club Nàutic de 23 anys el 15 de maig passat mentre col·locava boies a la platja de Sa Riera de Begur (Baix Empordà).

El sindicat reclama esclarir els fets i les possibles responsabilitats que es puguin derivar de l'accident laboral. Segons exposen en un comunicat, han demanat que s'investigui en què consistia la feina i la maniobra de busseig en apnea que duia a terme el jove, així com si existia algun procediment o protocol d'actuació preceptiu.

També reclamen que la investigació abasti si es complien les normes de seguretat recollides per a la llei de prevenció de riscos laborals i si existia algun control efectiu de la maniobra.

El sindicat demana, específicament, que es determini "el possible incompliment" de diversos articles del reial decret que determina les condicions de seguretat de les activitats de busseig (articles relacionats amb la prohibició de la modalitat d'apnea, la senyalització de maniobres i la presència d'oxigen a l'embarcació).

"En cas que es determinin incompliments de les normatives existents, sol·licitem que s'incoï acte d'infracció molt greu en el seu grau màxim", conclou el comunicat de CCOO.