Roben un mòbil en un tren en marxa a Girona, l'aturen i apedreguen la víctima mentre fugen

Els tres joves arrestats, amb múltiples antecedents, ja es troben en llibertat

Agents dels Mossos d'Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Girona van arrestar ahir tres homes, d’entre 18 i 21 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Els fets van tenir lloc la tarda d’ahir quan els mossos d’aquesta comissaria van rebre l’avís que s’havia produït el robatori d’un telèfon mòbil d’alta gamma, valorat en uns 1.000 euros, dins d’un tren en marxa i que la víctima i els testimonis es trobaven a l’estació ferroviària de Girona després de finalitzar el trajecte.

Quan els agents van arribar a l’estació van recopilar tota la informació del que havia passat entre l’itinerari del poble de Celrà fins a la ciutat de Girona.

Tres joves que viatjaven al tren es van apropar a la víctima, li van obrir la maleta i li van sostreure el telèfon. Els autors van colpejar a cops de puny el propietari quan els va reclamar que li tornessin.

Després d’agredir-lo van activar la palanca d’emergències per aturar el tren i, quan es van obrir les portes de forma automàtica a l’altura de Pont Major, van baixar.

Un cop fora del tren van agafar pedres de la via i les van llençar contra la víctima i un testimoni amb l’objectiu que no els seguissin i garantir la seva fugida. Una de les pedres va impactar al cap de la víctima i una altra a la cama d’un dels testimonis.

Amb l’avís del robatori els mossos van iniciar la recerca dels autors. Dos d’ells van ser localitzats de seguida a la zona i el tercer poc després caminant pel carrer Pedret.  Els detinguts, tots amb múltiples antecedents, han passat avui 23 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona que en va decretar la llibertat amb càrrecs.