Quatre detinguts i dos cultius de marihuana desmantellats a Santa Cristina d'Aro

Les plantacions eren a dins de dues cases, una d'elles ocupada

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració de la Policia Local van detenir el passat 6 de maig, un home de 74 anys i, en una segona investigació, el 21 de maig, van arrestar un home de 38, una dona de 42 anys i un menor, com presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Les detencions són resultat d’unes investigacions obertes després de tenir coneixement de la possible existència d’un cultiu interior de marihuana en dos habitatges de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà).

Davant d’aquestes sospites, la Unitat d’Investigació va començar a fer les indagacions necessàries que van permetre constatar que ambdós habitatges tenien un alt consum elèctric, des de l’exterior se sentia el soroll d’aparells d’aire condicionat en ple funcionament i s’apreciava una forta olor de marihuana.

La primera casa investigada estava situada a la urbanització Les Teules i després d’obtenir la corresponent autorització judicial, els mossos d’aquesta comissaria i efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) a primera hora del matí del dia 6 de maig van dur a terme una entrada i registre.

La plantació ocupava el soterrani de la casa i es va intervenir 257 plantes de marihuana i tots els estris necessaris per al cultiu.

La segona casa estava ubicada a la urbanització Golf Costa Brava amb aparença exterior de no estar habitada, tot i que estava ocupada pels responsables de la plantació. En aquest cas, es va dur a terme l’entrada i registre el dia 21 de maig i es van intervenir 588 plantes de marihuana i la infraestructura necessària per dur a terme l’activitat il·lícita.

En tots dos casos, disposaven d’una connexió fraudulenta a la xarxa, motiu pel qual també se’ls acusa de la comissió d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La potència consumida a l’habitatge de la urbanització Les Teules era clarament superior a la contractada i el frau ascendia a 5.600 euros. En el segon habitatge, ascendia a 6.352 euros.

Dos dels detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols.

Els altres dos arrestats, la dona i el menor, van quedar en llibertat després de declarar a l’espera de ser citats pel jutjat coneixedor de la causa.