La Ciutadella de Roses serà escenari d'un debat gastronòmic

S'emmarca dins la "Expo Interface Gifre" i tindrà lloc el 6 d'agost

En el marc de la mostra “Expo Interface Gifre” instal·lada a la Sala d'Exposicions de la Ciutadella de Roses fins a finals d'agost, el proper dimarts 6 d'agost, tindrà lloc a les vuit del vespre un debat sobre el valor de les idees i les possibilitats d'establir ponts entre art, ciència i emprenedoria. L'acte, que serà presentat per Santi Vila i Carles Pàramo, comptarà amb la participació de representants del món de l'art, la gastronomia i el disseny.

Els convidats que participaran en aquest debat seran el dissenyador i escultor Pere Gifre, el crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbòs, l'enginyer i dissenyador Josep Rubau, el fotògraf Francesc Guillamet (elBulli-Celler Can Roca), el cuiner i restaurador Mateu Casañas (elBulli foundation/Compartir), i el productor i dissenyador Daniel Molina. La moderació del debat anirà a càrrec de Ricard Planas, director de Bonart, mentre que la presentació de l'acte comptarà amb el primer tinent d'alcalde Carles Pàramo i amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila.

Aquesta activitat complementa l'exposició inèdita presentada a Roses el passat mes d'abril, on es mostra el treball d'investigació desenvolupat entre elBulli i Gifre collective per al disseny de noves maneres de servir el menjar. Al llarg d'una gran taula ideada com a “laboratori d’idees”, es mostren prototips, maquetes i escultures sobre el procés d’investigació desenvolupat a partir de la col·laboració entre els dissenyadors de Gifre, Ferran Adrià i l’equip d’elBulli, per crear una experiència pionera entre els mons de la tecnologia, la cuina i l’art.

L’exposició mostra la cronologia, el procés i les tècniques que s’han utilitzat pel disseny d’aquests nous conceptes. Entre ells, trobem la biomímesi, ciència que es basa en l’estudi de la natura per trobar noves solucions al disseny, i els VFX engineering, una sèrie de tècniques pròpies que es permeten adaptar dissenys orgànics als processos CAD/CAM (fabricació amb sintetitzat làser).

Un altre apartat de l’exposició, el conforma la projecció del documental INTERFACE elBulli, que s’estrenà el passat abril al MIPTV/ MIPDOC, Cannes.