El PSC de Figueres reclama veure el Pla d'Actuació Municipal i posa en dubte que estigui fet

Pere Casellas també reclama conèixer quina és l'estratègia de comunicació

El portaveu del PSC de Figueres, Pere Casellas, ha demanat a l’alcalde de la ciutat, Jordi Masquef, la presentació del Pla d’Actuació Municipal (PAM) que està pagat des de fa deu mesos i que fins ara ningú ha pogut veure.

“És estrany que si en tot aquest temps tens un pla estratègic d’actuació al municipi pagat encara no s’hagi presentat o que ningú de l’oposició l’hagi pogut veure. No té sentit pagar-lo i no fer-ne res durant gairebé un any. El PAM és un projecte de 4 anys, un mandat, que es presenta i es posa en marxa a l’inici del mateix. Si existeix, està tancat en un calaix des de fa massa temps i no sabem que ha estat fent el govern fins ara. Això sí, es va cobrar al cap de dos mesos d’iniciar el mandat del nou govern municipal” ha explicat el socialista.

El Pla d’Actuació Municipal és el full de ruta i l’instrument estratègic i de planificació del municipi, que a més, recull els projectes i actuacions prioritàries dels quatre anys de mandat. En aquest cas, els socialistes denuncien que a més de no haver estat presentat, tampoc consta que estigui penjat a la web o a exposició pública, i “el més greu de tot” que ningú de l’oposició pot certificar que el mateix existeix.

El grup municipal també ha destacat que l’equip de govern de Figueres va pagar més de 9.000 euros per un pla que porta un any de retard i un pla de comunicació que tampoc se sap on para.

Els socialistes han denunciat que fa mesos que una empresa externa va cobrar per aquesta feina, juntament amb un pla de comunicació del que no s’ha donat compte en cap cas a l’oposició.

"No és seriós que es digui que es presentarà al juny. Poden presentar el PAM públicament quan vulguin, però s'ha d'ensenyar als portaveus dels diferents grups polítics immediatament si està fet des de fa deu mesos. No ens podem quedar amb el dubte de si està fet o no. La ciutadania mereix un govern seriós i de confiança. De moment ja han perdut un any" ha conclòs Casellas.