Pedregada i registres superiors a 30 litres en 45 minuts a l'Empordà, Garrotxa i Pla de l'Estany

L'episodi ha anat acompanyada d'aparat elèctric i calamarsa

La predicció de forts xàfecs per a primera hora d'aquesta tarda que havien alertat des del Servei Meteorològic de Catalunya s'han complert deixant registres importants a l'Alt Empordà on s'han arribat a superar els 30 litres per metre quadrat en només 45 minuts, entre les 15:15h i les 16h.

A l'observatori del pantà de Darnius - Boadella és on més ha precipitat, amb 34 litres, seguit de Navata amb 30 litres i Figueres amb 25,2 litres. La tempesta ha anat acompanyada d'aparat elèctric i calamarsa de més de dos centímetres de diàmetre.

La pedregada també ha afectat altres punts com Besalú (Garrotxa) o Serinyà (Pla de l'Estany) on la carretera C-66 ha quedat completament blanca. Per la seva banda l'Ajuntament de Figueres ha procedit a dos quarts de quatre de la tarda a tancar la carretera de les Forques al seu pas pel Rec Susanna que uneix la ciutat amb Vilafant en ambdós sentits de la marxa davant la possibilitat d'una riada.

Fora d'aquesta zona la precipitació ha estat menys important amb 8,1 litres a Cabanes o 4,5 litres a Castelló d'Empúries.

La tempesta, que s'ha desplaçat en diagonal des de la Garrotxa fins al Baix Empordà ha deixat altres registres com els 6,7 litres per metre quadrat a Banyoles (Pla de l'Estany) o els 15,6 litres a la Tallada d'Empordà, 16,8 litres a la Bisbal d'Empordà i els 3,5 litres a Torroella de Montgrí.

Els Bombers de la Generalitat per la seva banda no han registrat cap avís per les pluges i no els ha estat necessari fer cap sortida al respecte.