Detinguda per empadronar de manera irregular tretze migrants en quatre domicilis d'Anglès

Utilitzava contractes de lloguer fraudulents amb documentacions falsificades

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el dia 15 de maig una dona, de 25 anys, com a presumpta autora d’un delicte d’usurpació d’estat civil, falsificació documental i un delicte contra els drets de ciutadans estrangers.

Les indagacions es van iniciar a mitjans de l’any 2023 quan els agents de la unitat d’investigació de la comissaria de Santa Coloma de Farners van saber que una dona podria estar empadronant immigrants de manera il·legal en domicilis d’Anglès (Selva).

Davant els indicis que podria realitzar irregularitats en els tràmits d’empadronament, afavorint la permanència d’immigrants il·legals, els investigadors van estudiar diferent informació de les administracions.

Els policies van veure que s’havien utilitzat contractes d’arrendament fraudulents amb documentacions falsificades de persones nacionals que no havien residit mai a les poblacions afectades i que no tenien coneixement que s’utilitzava la seva identitat per aquests contractes.

Amb aquest sistema la dona havia empadronat 13 immigrants en 4 domicilis diferents fent ús de documentació falsificada, alterant així la relació de veïns que realment vivien lícitament a la finca, i que no sabien que al domicili constaven empadronades més persones.

Aquest fet es duia a terme previ pagament d’una quantitat econòmica i sabent que gràcies a l’empadronament fraudulent podien començar a tenir accés a diverses ajudes socials, sanitàries i facilitar-los els permisos de residència.

La investigació no es dona per tancada i no es descarten més detencions. La detinguda, amb antecedents, va passar a disposició el dia 15 de maig davant del jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.