El cap de la Policia Local de Lloret demana prudència als turistes

Els aconsella "no córrer riscos" i apunta que "no tot s'hi val"

El cap de la Policia Local de Lloret de Mar, Joaquim Martín, ha volgut llençar un missatge als milers de turistes que visiten aquestes setmanes la població i ha apel·lat a la seva responsabilitat. "Demanem als turistes i als gremis que no assumeixin riscos que a casa seva no assumirien", ha demanat el cap de la policia. Per a Martín, cal que els joves "s'ho passin bé" però han de tenir molt present que "no tot s'hi val". "Si quan són a casa amb els pares no tenen certes conductes, quan vénen a Lloret han d'aprofitar la confiança que se'ls dóna, passar-ho bé però no assumir certs riscos", ha insistit.

El missatge de Martín no només va adreçat als joves turistes sinó també als monitors que, en casos de grups organitzats, els acompanyen. Segons el cap del cos, aquests professionals han de fer complir les normes als joves que tenen al seu càrrec i els han d'advertir dels "riscos innecessaris" que no han de prendre.

Segons ha reconegut el cap de la policia, pels indicis recollits fins ara, els dos casos que s'han produït durant les últimes hores a hotels de la població són accidents i no de casos de 'balconing'. "Estem parlant de lamentables accidents", ha manifestat.

Dos casos amb poques hores de diferència

El jove polonès que ha ingressat a la UCI aquesta matinada havia arribat amb un grup organitzat, que s'allotja a l'hotel Palm Beach de Lloret. El noi, durant el dia, es va portar malament i això va comportar que els monitors decidissin castigar-lo, no li permetessin sortir de nit amb la resta de joves i el tanquessin amb clau a l'habitació (situada al primer pis de l'hotel).

El menor, que té entre 16 i 17 anys, va intentar eludir el càstig i va decidir escapar-se per la finestra. El jove va sortir per la balconada i, d'aquí, va passar al sostre de la cuina (on no hi ha desnivell). Un cop es trobava en aquesta mena de pati interior, el noi va voler accedir al carrer. Però no va veure que entre allà on es trobava i el carrer hi ha una mena de passadís interior, que fan servir els serveis de l'hotel.

"Va ser aleshores quan va caure d'una alçada d'entre tres i quatre metres", ha explicat el cap de la policia local. Segons han enregistrat les càmeres de seguretat, el turista va precipitar-se pels voltants de dos quarts de dotze de la nit. Els monitors del grup, però, no el van trobar fins ben entrada la matinada, pels voltants de les tres.

"Se'l van trobar dempeus, amb un fort cop al cap, i sagnant", ha concretat Joaquim Martín. Els serveis d'emergència van traslladar el menor polonès fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on va ingressar a la UCI. El seu estat és greu i amb pronòstic reservat, tot i que no es tem per la seva vida, segons han informat fonts del centre hospitalari.

Amb poques hores de diferència, Lloret de Mar ha viscut dos casos d'imprudències comeses per turistes en hotels del municipi. Aquest ha acabat amb un ingrés a l'hospital, però l'altre va tenir un desenllaç fatídic. La matinada d'aquest dimarts, un jove turista alemany de 19 anys va morir en caure des d'un cinquè pis de l'hotel Montevista.

El noi havia arribat a Lloret feia poques hores i, tot i que els seus amics van decidir sortir de festa, ell va preferir estar-se a l'hotel. Allà, va pujar a la cinquena planta, on s'hi allotjaven un grup de turistes poloneses d'entre 15 i 16 anys, i va entrar en una de les habitacions.

Pels voltants de la una de la nit, un dels monitors va trucar a la porta de l'habitació i la víctima va decidir amagar-se a la part exterior del balcó. El jove, però, va relliscar, va perdre l'equilibri i es va precipitar daltabaix. A conseqüència de la trompada, va morir pràcticament a l'acte.