La intel·ligència artificial i el periodisme centraran la 1a Nit de la Comunicació de la Selva

Se celebrarà el 23 de maig al Vichy Catalan de Caldes de Malavella

Amb l'objectiu de convertir-se en un referent anual i punt de trobada per als professionals del sector del periodisme i la comunicació empresarial i institucional, neix la Nit de la Comunicació de la Selva. Un espai pensat per a l'intercanvi d'experiències, el networking i l'exploració de les noves tendències en els àmbits del periodisme i la comunicació.

Es tracta d’una iniciativa sense ànim de lucre organitzada per Josep Lluís Vidal, director de Ràdio Marina; David Rueda, tècnic audiovisual director de l’empresa Rueda Visuals; Montse Codina, periodista i responsable del servei de comunicació del Consell Comarcal de la Selva i Marc Sureda, director de NotiDig, sota el paraigua de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el suport de la Diputació de Girona.

Els seus promotors han presentat la programació aquest dijous a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, on també hi ha participat Jordi Grau, president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Jordi Clarà, de Seventy Seven; i Natàlia Figueres, diputada de la Diputació de Girona.

Josep Lluís Vidal, en representació dels promotors de la Nit de la Comunicació de la Selva, ha explicat que aquesta primera edició “neix amb la voluntat d’instaurar-se com a un esdeveniment de referència anual i com a punt de trobada d’intercanvi d’experiències i networking, no només a la comarca de la Selva, sinó al conjunt de les comarques gironines, en l’àmbit del periodisme, la comunicació i les noves tendències”.

El dissenyador Jordi Clarà, de l’estudi Seventy Seven, ha explicat que la imatge de la Nit de la Comunicació se centra en la coexistència de dos elements eteris que prenen forma a través de la línia i el punt, creant una iconografia pròpia. La IA com trama de fons representada amb els elements lineals i els punts com a flux orgànic d’informació.

El president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Jordi Grau, ha felicitat els promotors de la iniciativa i ha trobat molt encertada la temàtica de la intel·ligència artificial per centrar aquesta primera Nit de la Comunicació, no només com una amenaça o oportunitat per la professió sinó com a una eina que en qualsevol cas no podrà substituir els professionals del sector.  

La diputada de la Diputació de Girona Natàlia Figueras malgrat que la globalització de la informació hem de posar en valor la feina dels periodistes i comunicadors que treballen el dia a dia, amb rigor i anàlisis i ens porten la informació de proximitat, que també és molt important. Aquesta nit serà una bona oportunitat per debatre l’estat de la professió que està sotmesa a tants de canvis.   

L’esdeveniment tindrà lloc el proper dijous 23 de maig a les 20h, al Vichy Catalan de Caldes de Malavella. L’accés és gratuït amb inscripció prèvia que es pot realitzar mitjançant el formulari disponible a http://nitdelacomunicaciodelaselva.com, fins al 19 de maig a les 12 de la nit.

Programa

La presentació i conducció de 1a Nit de la Comunicació de las Selva anirà a càrrec de Mercè Sibina, periodista- delegada de TV3 a les comarques gironines, i de Josep Borrell, gerent de la Fundació Carl Faust.

El periodista expert en comunicació digital i intel·ligència artificial, Enrique San Juan, oferirà una ponència sobre el paper de la intel·ligència artificial en el periodisme. Seguidament hi ha prevista la taula rodona: “La IA: Una oportunitat o una amenaça per al periodisme” amb la participació de, Jordi Grau, president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Jordi Ribot, fotoperiodista director  d’ICONNA; Tura Soler, periodista de El Punt Avui especialitzada en successos i autora de diversos llibres, com La noia de Portbou,  El pantà maleït, Sense càstig i Rigor mortis; i Carme Martínez, directora de la Cadena Ser Girona.

La jornada comptarà amb l’actuació musical de Mireia Pagés Ferró, guanyadora del Premi  Cançó en Català de la 60ª edició dels Premis Recvll Blanes, i finalitzarà amb un aperitiu a l’exterior de la Sala Delicious del Balneari Vichy Catalan.