Teisa ofereix allotjament gratuït a conductors d’autobusos que vulguin treballar amb l’empresa

Tindran un salari d’entre 1.500 i 2.200 euros bruts, tres pagues extra i beneficis per als familiars directes

La companyia d’autocars Teisa ofereix tres mesos d’allotjament gratuït i 15 pagues anuals, entre altres condicions, per trobar almenys 10 conductors i conductores d’autobusos qualificats.

Amb aquesta oferta, pionera a Catalunya, es pretén donar resposta a la problemàtica de l’habitatge i fer front a l’actual manca de professionals que afecta el sector dels conductors de transports de viatgers.

Els treballadors podran realitzar serveis de línies urbanes o interurbanes, de transport escolar i transport adaptat, discrecionals i de taxi a les comarques de Girona. L’empresa, que d’aquesta manera busca reforçar la seva plantilla, també proposa un salari que oscil·la entre els 1.500 i els 2.200 euros bruts mensuals i beneficis per a familiars directes.

Els empleats disposaran del mateix vehicle assignat i rebran el full de ruta diari cada migdia amb l’objectiu de facilitar la seva organització i la conciliació familiar. També amb aquesta finalitat, el calendari de vacances es publica tres mesos abans de cada període vocacional (Nadal, Setmana Santa i estiu).

Teisa ha retolat alguns dels seus autobusos amb l’anunci de la cerca de candidats per fer-ne ressò i ha publicat l’oferta als portals especialitzats, als consells comarcals de la zona i també al Servicio Andaluz de Empleo amb la voluntat d’intentar arribar al màxim de gent possible.

Els treballadors s’hauran d’encarregar d’operar autobusos de diverses línies en serveis urbans i interurbans i, en funció de la dedicació i el servei prestat, Teisa ofereix un salari de fins a 2.200 euros bruts mensuals, amb 15 pagues a l’any, 3 d’elles extraordinàries. També allotjament gratuït els tres primers mesos de contracte en alguna de les poblacions on l’empresa hi té base: Girona, Olot, Banyoles, Figueres i Camprodon.

D’aquesta manera la companyia fa front a les dificultats a l’hora d’accedir a un habitatge i els problemes que els treballadors traslladen en formalitzar un contracte de lloguer durant els primers mesos de feina, sobretot quan no disposen de referències.

Igualment, el personal utilitzarà un únic vehicle, rebrà el full de ruta prevista per a l’endemà cada dia al migdia per tenir temps d’organitzar-se, podrà descansar els caps de setmana de forma preferent i gaudirà d’avantatges per als seus familiars directes, a més a més de la revisió mèdica anual gratuïta i voluntària. Aquestes són condicions de les quals ja disposen els conductors que actualment formen part de la plantilla.

És imprescindible que els candidats disposin del carnet de classe D, la llicència per conduir autobusos i que aquesta sigui vàlida i estigui vigent. També el Certificat d'Aptitud per a Conductors Professionals (CAP), la Targeta de tacògraf digital i el Certificat de Delictes Sexuals per poder realitzar serveis de transport escolar.

Teisa tindrà en compte l’experiència dels aspirants, encara que no ho considera com un factor imprescindible per aconseguir el lloc de treball, i també valorarà els conductors que disposin del carnet D+E, que autoritza a la conducció d’aquells conjunts acoblats formats per un vehicle dels que es poden conduir amb un permís de classe D i un remolc amb una massa màxima autoritzada superior a 750 kg. La disponibilitat ha de ser completa perquè l’horari de feina dependrà cada dia de la ruta establerta.

Alexandra Peña, Tècnica del Departament de Persones de Teisa, explica que “necessitem conductors i conductores perquè, bàsicament, no n’hi ha. Hem volgut diferenciar-nos presentant una oferta pensada en les necessitats dels treballadors i orientada a resoldre un dels principals problemes de la societat, com ho és l’habitatge. Per això, i perquè puguin decidir-se a venir a treballar amb nosaltres sense més preocupacions que valorar si la feina que els oferim els agrada o no, facilitem els tres primers mesos d’allotjament gratuït. Pot ser en un pis o també en una pensió. Si tenen la necessitat de cuinar, també hem adequat les instal·lacions de les nostres cotxeres per fer-ho. Amb les condicions que oferim, el que volem és captar nous professionals qualificats i alhora premiar i fidelitzar els conductors i les conductores que ja estan amb  nosaltres. Per a les noves incorporacions, l’experiència és un factor important que tenim en compte, però no és un fet imprescindible perquè el candidat obtingui la feina”.