La fundació SERGI buscarà més pisos a dones víctimes de violència masclista a Figueres

Durant la crida del 2022, van aconseguir cinc habitatges

La Fundació SERGI es mobilitza aquest mes de maig amb la campanya "Tens un Pis Buit? Omple’l de Vida" a Figueres (Alt Empordà) i la seva rodalia, amb l’objectiu d’aconseguir habitatges buits per destinar-los a lloguer social i acollir-hi a dones que han patit violència masclista.

La iniciativa busca cobrir la necessitat d'almenys dos habitatges per a les dones de la comarca que busquen un lloc segur per reconstruir les seves vides.

Es tracta d’una nova crida de SERGI, com la que va realitzar el 2022 a Figueres, on es demanaven dos pisos i se’n van aconseguir cinc. Actualment, la Fundació SERGI acompanya a disset dones supervivents a la violència masclista que, després del seu pas pels dispositius d’acollida i suport, poder disposar d’un habitatge i d’un acompanyament els està permetent refer i emprendre un nou projecte de vida amb els seus fills i filles.

Amb el projecte “Dones Supervivents”, que es va iniciar el 2016, la Fundació SERGI ha incorporat disset pisos actius per acollir-hi disset dones supervivents a la violència masclista i els seus fills i filles. Nou pisos són a Figueres, tres a Girona i cinc a Salt. 

La campanya, que s’allargarà tot el mes de maig de manera activa, però que resta oberta permanentment, fa una crida a les persones propietàries particulars que disposin d’algun pis buit a Figueres o a poblacions properes, a posar-lo a lloguer social de manera temporal de la mà de la Fundació SERGI. El preu del lloguer serà acordat segons possibilitats i a canvi, la persona propietària obtindrà certs avantatges i descomptes i contribuirà a fer que dones que han patit violència masclista puguin refer les seves vides.

Amb l'objectiu de conscienciar i donar visibilitat a aquesta problemàtica, SERGI realitzarà una enganxada de cartells a Figueres i altres accions a les xarxes socials.