Comença el pla alternatiu de Renfe fruit de l'avaria pel robatori de coure del diumenge

Està afectada gairebé la plena totalitat del servei de Rodalies

L'R4, L'R3, l'R7 i l'R1 han arrencat el servei aquest dilluns amb el pla alternatiu establert després de l'avaria provocada pel robatori de cable d'aquest diumenge. A primera hora del matí però s'ha modificat el que s'havia previst per a l'R4 ja que els trens havien d'arribar fins a Fabra i Puig però de moment només ho fan fins a Cerdanyola del Vallès, segons ha informat Renfe.

Hi circularan el 33% dels trens del servei habitual en hora punta en aquesta línia i la meitat la resta del dia. A l'R4sud se circula fins a l'Hospitalet de Llobregat i a l'R1 i l'RG1 fins a Badalona i allà es deriven els viatgers al metro. El servei a l'R3 és entre Puigcerdà i Montcada Ripollet, amb dos trens per hora i sentit.

A l'R4 Nord, s'insta els viatgers de Manresa, Terrassa i Sabadell a fer servir els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), i als de Montcada se'ls encamina a l'R2. Als usuaris de l'R4 Sud se'ls insta a enllaçar amb la línia 1 de Metro i també a la 5 a Cornellà. També s'encamina al Metro els viatgers que amb l'R1 arribin a Badalona, així com els que ho facin amb l'R4 Sud.  

A l'R3, hi ha servei entre Puigcerdà i Montcada Ripollet, a partir d'allà servei alternatiu per carretera fins a Fabra i Puig, on els viatgers poden continuar amb la línia 1 de Metro.

Pel que fa a l'R7, els usuaris poden viatjar fins a Cerdanyola amb l'R4 i des d'allà s'ha establert un servei d'autobusos fins a l'estació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Una altra alternativa és l'autobús Exprés 3.

L'R8, l'R2 sud, l'R2 Nord, l'R11 i els regionals sud són els únics sense afectacions.

D'altra banda, els trens Intercity que circulen per ample convencional faran el servei amb doble tracció -per cap i cua- per evitar moviments en buit a l'àmbit de Barcelona.

Per tal d'informar els passatgers i encaminar-los, Renfe ha reforçat el personal d'informació i atenció al client a les estacions. Així, s'han sol·licitat 46 nous agents de reforç per torn.