Carles Pàramo reununcia a l'alcaldia de l'Ajuntament de Roses

El convergent passa el relleu a Montserrat Mindan

L'alcalde de Roses, Carles Pàramo (CiU), ha anunciat que renuncia a l'alcaldia de l'Ajuntament de Roses. El batlle, que ha explicat els motius a través del seu blog personal, passarà el relleu a la número dos, Montserrat Mindan.

El convergent no renunciarà a l'acte de regidor com tampoc a la de diputat al Congrés madrileny. Aquesta és la carta oberta als ciutadans de Roses que ha publicat Pàramo aquest matí al seu blog:

"Benvolgudes amigues i amics,

Pot ser, hores d’ara, ja us ha arribat la noticia de l’anunci de la meva renúncia a l’alcaldia, si no és així, us faig saber que la faré efectiva demà, dia 29 de juliol. Els que més em coneixeu, segur, que ho entendreu, sempre he actuat pensant pensat en el futur i crec que així l’encaminem bé.

Altrament sabedors de la meva determinació en complir els compromisos fins on pugui, per respecte i lleialtat als nostres votants, mantindré l’acta de regidor fins el final del mandat. No cal dir que en el nou lloc que em correspongui dins del Grup Municipal, intentaré continuar fent-me mereixedor de la vostra confiança i amistat.

Veieu que no és un adéu sinó l’anunci d’un canvi de paper atès que continuaré servint amb tota l’energia, com sempre he fet, Catalunya i el poble de Roses encara que només sigui en la qualitat de regidor i de Diputat a Corts per Girona.

No és, doncs, moment de fer balanç, no estem en el final de res sinó en el principi del demà. No faré balanç però aprofitaré per a fer-vos avinents algunes consideracions o records. Recordem. Va ser en les eleccions del 1991 que vàrem “guanyar” la possibilitat d’encapçalar el Govern Municipal i efectivament vàrem accedir a l’alcaldia per primera vegada el 1993. Des de llavores hem mantingut el Govern durant setze dels vint anys que van des d’aquella data, quatre dels quals val més no parlar-ne, ep!, si no és per a comparar formes i resultats.

Avui més que mai, ficats dins la crisi, tothom reconeix la gran feina que la gent que CDC, militants, simpatitzants i electes, hem fet a Roses en aquest període de temps, llarg per a les persones però curt per a la història d’un poble.

Ningú pot negar de com hem fet progressar la nostra vila fins convertir-la en un referent per a l’Empordà, Girona i la Costa Brava i tot gràcies a haver sabut crear els millors equips de persones treballant cohesionades sobre la base de l’honestedat la lleialtat i la confiança. Persones ben diverses en edat i ideologia, de CDC, d’UDC i també del PP i d’ERC. Com a alcalde he estat el cap visible de varis governs però faig constar que la feina, les il·lusions i els criteris, han estat compartits per tots, tant en l’origen com en l’execució. L’actual Equip de Govern n’és un exemple, igual que el darrer del període 1993/95.

Honestedat, lleialtat i confiança és el que ara mateix em guia a l’hora de fer efectiva la decisió presa de fa anys i a vosaltres, amigues i amics meus, us faig partícip del confort moral que em dona fer el pas. Renuncio amb tranquil·litat i fins i tot amb certa alegria. Satisfacció per la feina ben feta i satisfacció de saber que el projecte que per a Roses defensem des de Convergència des de fa anys queda garantit en el temps. Cal perseverar en portar Roses pel camí del seny, del que ara se’n diu de la sostenibilitat. Cal ser més humans que mai i més respectuosos que mai amb l’entorn natural i paisatgístic entès com a patrimoni, no pas nostre, sinó de les generacions que ens han de succeir.

A Convergència continuarem treballant pel Roses de la qualitat com a alternativa als que, s’ha demostrat, només entenen la Vila com un lloc per a guanyar diners, diner fàcil, caigui qui caigui.

Us puc dir que en aquest moment de la meva vida política em sento molt afortunat, he tingut el gran honor de poder servir els ciutadans de Roses, com a regidor i alcalde gràcies al vostre recolzament i em sento molt afortunat, pel sentiment d’orgull rosinc, per haver pogut treballar pel conjunt de les terres de Girona com a diputat i com a president a la Diputació de Girona gràcies a la confiança dels Presidents, Pujol i Mas.

La meva actuació dins el governs d’una i altre institució, l’he portada pel camí de l’eficàcia i eficiència, sense límits a la imaginació, fites que he buscat i, sovint, he aconseguit gràcies, molt important, als grans professionals, funcionaris i tècnics, que m’han donat assistència amb lleialtat absolutament professional. Sense ells tampoc estaríem, on som. El meu reconeixement i agraïment.

Han passat els anys i, tot i que no em sento cansat ni mancat de projectes o il·lusions, entenc que ha arribat el moment de deixar pas a les persones que han demostrat saber atendre les seves responsabilitats polítiques amb un alt grau d’eficàcia i que, molt important, estan disposades a treballar per la comunitat sense cap altra interès que el de fer realitat els objectius i projectes que compartim de temps, fites totes que, òbviament, no poden ser inamovibles i que s’aniran configurant segons el batec del cor de la nostra gent.

Satisfacció també de saber que tot i el canvi de patró que esdevindrà a al nostre ajuntament, el petit vaixell que Roses representa dins Catalunya continuarà fent via cap a Ítaca engruixint l’estol que avui comana el President Mas.

No negaré que en aquests moment se’m fa present un cert sentiment de nostàlgia però, com us deia, el meu optimisme me’l fa viure amb l’alegria i aquesta em ve, com us deia, pel fet de veure l’obra ben encarrilada i en bones mans.

Res més i gràcies per tot. Espero que en els propers dies ens puguem veure i puguem parlar de tot plegat, intercanviar idees i aportar tots els matisos que la decisió que us comunico es mereix. Entre tant, rep la meva més cordial salutació i el testimoni d’agraïment sincer.

Per sempre, Visca Catalunya i Visca Roses!"