Dos llamps provoquen focs a Port de la Selva i Lloret de Mar

El més important fou a l'Alt Empordà i només va cremar 500 metres quadrats de vegetació

Les tempestes d'aquesta matinada, acompanyades d'aparell elèctric, han creat dos incendis a les comarques gironines per la caiguda de llamps.  El primer d'ells va tenir lloc al municipi de Port de la Selva (Alt Empordà), quan faltaven dos minuts per tres quarts de quatre de la matinada. El segon incendi es va produir a Lloret de Mar (Selva), dotze minuts més tard (3:55h).

En el primer dels incendis hi han treballat nou dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. El foc ha cremat 500 metres quadrats de vegetació i han remullat la zona durant tota la nit. A primera hora d'aquest matí un helicòpter s'ha desplaçat fins al lloc dels fets per tal de revisar la zona.

A Lloret de Mar s'ha cremat el jardí particular d'una finca del carrer la Selva. S'hi han desplaçat dues dotacions terrestres dels Bombers que, al arribar, han vist que el foc estava totalment extingit. Havia cremat molt poca superfície.

Fortes pluges

La tempesta, que ha escombrat de sud a nord i de oest a est les comarques gironines, es va iniciar quan passaven pocs minuts de la una de la matinada. Malgrat l'espectacularitat de les mateixes i la forta intensitat, no s'ha registrat un gran volum de precipitació acumulada.

En destaquen els 4 litres per metre quadrat a Girona en tant sols quinze minuts; 2 litres a Banyoles (Pla de l'Estany); 3,8 litres a Anglès (Selva) o els 4,6 litres a Torroella de Fluvià, totes elles en períodes d'entre 15 i 30 minuts.