Un electrodomèstic entre els 30kg de brossa retirats de la platja de Llançà

Uns 50 voluntaris han participat en aquesta neteja submarina, una activitat que es realitza des del 1997

Uns 50 voluntaris han participat aquest dissabte durant tres hores en la neteja submarina de la platja de la Farella, a Llançà (Alt Empordà). Els participants, preparats amb ulleres de bussejar, s'han llançat a l'aigua i han aconseguit treure un electrodomèstic, una tapa de clavegueram de vint quilos i diversos plàstics que es trobaven en el fons marí.

En total, han retirat uns 30 quilos de brossa. Aquesta és la dissetena vegada que el Club Nàutic de Llançà realitza aquesta activitat mediambiental. Tal i com ha detallat el director i gerent del club, Carles Ferràndez, cada any els voluntaris canvien de platja i així es van netejant totes les cales d'aquest municipi gironí.

Aquesta activitat va començar l'any 1997 amb l'esperit d'unir l'esport amb la preservació del medi natural de la zona. Aquell mateix any, es va netejar la platja més propera a la seu del club nàutic, la platja del Port. Segons Ferràndez es tracta d'una de les zones que aglutinen més brossa perquè, en aquest punt, hi desemboca una riera. "Quan plou molt, la riera porta tota mena de plàstics i brutícia a la platja", ha recordat.

Cada any, els voluntaris netegen una de les platges del municipi. Aquest any ha tocat a la platja de la Farrella d'on, una cinquantena de voluntaris a bord d'una dotzena de vaixells, han extret trenta quilos de brossa. L'activitat ha durat unes tres hores i al voltant de la una del migdia, un cop acabada la tasca, s'ha ofert un aperitiu.