El PSC aposta per donar suport al teixit econòmic gironí

Sílvia Paneque es posa com objectiu la C-32, la variant de les Preses o una millor xarxa ferroviària

El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha estat amb Sílvia Paneque i Víctor Puga, candidats a la llista al Parlament pel PSC, a Blanes i Lloret de Mar amb els alcaldes Jordi Hernández i Adrià Lamelas. Sílvia Paneque ha afirmat davant diferents representants de la indústria, el comerç i el turisme de la Selva que "el sector empresarial ha de tenir suport i estabilitat per ser encara més competitiu. La pandèmia i la sequera han afectat en negatiu el sector.

L'estabilitat i el treball rigorós de la Generalitat han d'ajudar a sortir enfortits d'aquests anys difícils". Ha posat com a exemples l'aeroport de Girona-Costa Brava, la C-32 o les variants de les Presses i Olot, els canvis i modernització de la xarxa ferroviària i el corredor mediterrani com a infraestructures pendents de la Generalitat que han de contribuir a la competitivitat del país.

Per la seva part, Hereu ha parlat de “més eficiència sostenible i innovació digital, més visió energètica per un país més preparat per al turisme sostenible i l’aposta urgent i vital per a la indústria per fer de Catalunya un referent a l’Estat i a Europa”.

Algunes de les propostes que integren el programa dels socialistes gironins i que comprenen diferents àmbits són les de desencallar els projectes i les infraestructures bàsiques determinants com el baixador ferroviari a l'aeroport, estendre polítiques de modernització i digitalització de les PIMES, estudiar mesures de suport a pimes i autònoms davant de procediments concursals, establir línies de finançament específiques per pimes per pal·liar les conseqüències de les pujades dels tipus d'interès i de les restriccions d'accés al crèdit o impulsar un pla de suport a la pagesia de les comarques gironines.

També presentar un Pla de Digitalització específic per al sector del comerç a les comarques gironines, promoure un pla d'actuació específic en els municipis de les comarques gironines més afectats per la desertització comercial i enfortir el model de Denominacions d'Origen Protegida (DOP), les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP), les Especialitats Tradicionals Protegides (ETP), la Producció Ecològica i enfortir el Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE) a les comarques gironines.