Oques Grasses inicia la gira de presentació del nou disc amb un concert ple a vessar a Girona

'Fruit del Deliri' ha exhaurit les 7.000 entrades que s'havien posat a la venda

Després de la publicació fa dues setmanes de 'Fruit del Deliri' (Haley Records, 2024) i d'un primer tast la setmana passada al Cruïlla DO Terra Alta de Batea, Oques Grasses ha donat aquest dissabte a la nit el tret de sortida a la seva nova gira amb un concert al Palau de Fires de Girona, on ha presentat el seu sisè disc dins el marc del festival Strenes.

Davant de 7.000 persones i reestrenant el recinte del Palau de Fires, que ja va acollir l'actuació d'Antònia Font a finals de setembre per inaugurar el festival Temporada Alta, el grup d'Osona ha començat fort.

Tots els integrants del grup s'han plantat damunt l'escenari vestits de negre, amb una capa que recordava la granota de 'La Casa de Papel' i una màscara també negra amb una tira de llums LED davant dels ulls que els cobria completament el rostre.

El primer a treure's la màscara ha estat Josep Montero, cantant del grup. Ho ha fet mirant a una de les dues càmeres mòbils que s'han bellugat damunt l'escenari en tot moment per oferir plans més pròxims i distesos. La seva imatge ha aparegut en aquest moment al centre de l'escenari, dins de l'ull gegant de llum LED que protagonitza el decorat de la gira, com ha anat passant al llarg del concert amb les imatges captades per aquestes càmeres.

El concert, que feia setmanes que havia exhaurit les entrades disponibles, ha començat així amb un dels temes nous ('Molta tralla') i ha seguit amb peces de discs anteriors del seu repertori musical com 'Elefants', 'Plora i riu' o 'Petar-ho'. El segon tema que ha tocat a Girona del nou disc ha estat 'Gossejar', seguit de 'Com el dia i la nit' i 'Com està el patí', que han donat peu a la interpretació de la totalitat de les cançons per aquest ordre: 'Ping pong', 'Cap amunt', 'Toca', 'Jubilar-me', 'Córrer pels camps', 'Sort de Tu' i 'Bambi'.

El concert ha culminat, després de prop de dues hores, amb un dels temes més aclamats de la trajectòria del grup: 'La gent que estimo'. Aquest ha estat el primer concert de gran format dels osonencs, després d'acomiadar-se dels escenaris a principis de 2023 i omplir el Palau Sant Jordi batent rècords d'assistència del recinte amb 18.400 persones de públic.

La gira

La presentació en concert de 'Fruit del Deliri' a Girona s'esperava amb molta expectativa després de la gran rebuda que ha tingut el disc, que va sumar més de cinc milions de reproduccions en la seva primera setmana a les plataformes i que ja és el tercer a la llista de discos més venuts a l'Estat.

Aquest àlbum també aclamat per la crítica ha suposat un gir a la tonalitat habitual del grup osonenc, que deixa de banda els instruments de vent per entregar el protagonisme als sintetitzadors. I així s'ha vist també al directe amb una gran presència de llums i efectes.

La gira d'aquest 2024, que tot just acabava d'arrencar, recorrerà festivals d'arreu del país com el Cabró Rock (Vic), Canet Rock (Canet de Mar), Cruïlla (Barcelona), Empordà Music Festival (la Bisbal d'Empordà) o Sons del Món (Roses).

Mama Dousha de taloner

El grup d'Osona ha comptat aquest dissabte a la nit a Girona amb l'actuació de Mama Dousha com a teloner. L'artista barceloní ha reconegut abans del concert que era la primera vegada que cantava davant de tantes persones. "No he fet mai un concert davant de tanta gent. Ahir vaig en vaig fer un davant de 300 persones i avui això, però les ganes superen els nervis", ha afirmat.

A més, s'ha mostrat emocionat de poder compartir escenari amb el grup d'Osona. "Estic living, quasi em ve més de gust veure el concert d'Oques que fer el meu", ha dit, afegint que "es mereixen tot l'èxit que tenen".

Mama Dousha ha presentat a Girona els temes del primer dels dos EP's que publica aquest any, 'Segur que m'equivoco', i també la cançó que va treure divendres 'Que chévere' del segon EP que publicarà el 24 de maig. Dels dos EP's, Mama Dousha ha dit que són "un contrast, entre la part més insegura (del primer EP) i la més empoderada i festiva (que és la que està a punt de publicar)".

Amb el seu repertori, que ha culminat amb l'exitosa 'Rikiti', Mama Dousha ha connectat amb el públic que ha seguit el seu característic ball enèrgic des de l'inici del concert i ha ballat des del pas de 'Paquito el chocolatero' a "la conga" d'una banda a l'altra de la pista de ball. Prop del final del concert i just abans de presentar el primer single de l'EP, el públic, fins i tot, l'ha aclamat entonant el seu nom.

Del concert, Mama Dousha ha dit que l'han estat preparant amb molta consciència perquè "fos compacte i tingués un sentit, un guió i una narració, perquè la gent s'emocioni amb les cançons", com ha acabat passant. Del fet que 'Rikiti' sigui la seva cançó més exitosa, Mama Dousha ha assegurat que no li molesta. "Em segueix semblant molt bé que estigui amunt perquè és una bona definició de Mama Dousha", ha conclòs.