Girona dedicarà un espai públic de la ciutat al filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Lluc Salellas i Quim Ayats diuen és "un acte de justícia" que formi part del nomenclàtor municipal

L'Ajuntament de Girona dedicarà un espai públic de la ciutat al filòsof i polític Josep Maria Terricabras, que va morir la setmana passada als 77 anys. L'alcalde Lluc Salellas i el tinent d'alcaldia de Cultura, Quim Ayats, ho han anunciat aquest matí coincidint amb la diada de Sant Jordi.

Precisament, perquè el d'avui és "un dia lligat a les lletres, al pensament i Terricabras era una persona molt arrelada a la ciutat", ha dit Salellas. "Representa la consciència crítica, la reflexió i estava compromès amb la igualtat i la llibertat", ha afegit al seu torn Ayats, dient que incloure el nom del filòsof al nomenclàtor de Girona és "un acte de justícia per preservar tant la seva memòria com els valors que representa".

Filòsof i catedràtic emèrit de la Universitat de Girona (UdG), Josep Maria Terricabras va ser eurodiputat d'ERC entre els anys 2014 i 2019. També va ser fundador de la Càtedra Ferrater i Mora de Pensament Contemporani, i la va dirigir fins al 2014 (quan va deixar el càrrec per presentar-se a les eleccions europees).

Josep Maria Terricabras va morir la setmana passada als 77 anys. Les mostres de condol del món polític, acadèmic i de la ciutadania van inundar les xarxes. Ara, per reconèixer tant la seva figura com el seu llegat, l'Ajuntament de Girona proposarà a la comissió del nomenclàtor que un dels carrers o places de la ciutat porti el nom del filòsof.

L'alcalde i el tinent d'alcaldia ho han anunciat aquest migdia, coincidint amb la celebració de la diada de Sant Jordi. "Avui és un dia lligat a les lletres i al pensament, i ens semblava un bon moment per anunciar-ho", ha dit l'alcalde, recordant que Terricabras era també "una persona molt arrelada a la ciutat".

"Josep Maria Terricabras representa la consciència crítica, la reflexió i allò que ens fa avançar; estava compromès amb la justícia, la igualtat i la llibertat", ha dit al seu torn Quim Ayats. "I avui, que és una jornada tan especial per al nostre país, i que precisament representa aquests valors, ens semblava un bon dia per anunciar-ho", ha afegit, en referència a Sant Jordi.

El tinent d'alcaldia ha explicat que batejar un carrer o plaça de Girona amb el nom de Josep Maria Terricabras és també "un acte de justícia" perquè tant ell com els valors que representa "estiguin a la nostra memòria".