El nou bisbe de Girona nomena els diferents càrrecs del consell episcopal de la diòcesi

Mossèn Lluís Suñer seguirà com a vicari general d'una estructura sense cap canvi

El nou bisbe de Girona, Octavi Vilà, ha designat aquest dilluns els diferents càrrecs del consell episcopal de la diòcesi. Un consell sense cap canvi respecte a l'anterior i que seguirà comptant amb mossèn Lluís Suñer com a vicari general.

De fet, Suñer ha estat el responsable de seguir amb el funcionament habitual de la diòcesi, durant els més de dos anys que ha estat sense bisbe, des de la mort de Francesc Pardo. Joaquim Giol ha estat designat de nou provicari general, mentre que els mossens Joan Maria Amic, Jordi Font i Esteve Sureda, es mantenen com a vicaris episcopals.

En el decret que ha signat Octavi Vilà aquest dilluns, es preveu que tots els membres del consell mantinguin les atribucions que tenien anteriorment.

A banda, el decret també ha confirmat mossèn Rafel Felipe com a vicari judicial de la diòcesi de Girona i s’ha validat de nou la resta de càrrecs que hi havia anteriorment. Aquests nomenaments es poden canviar en qualsevol moment, a través d’un altre decret d’acord amb els cànons 475-481 del Dret Canònic.