L'Oficina Antifrau investiga a l'exalcaldessa de Vidreres

Li reclama documentació sobre la contractació de personal

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha sol·licitat a l'exalcaldessa de Vidreres (Selva) i actual portaveu del grup municipal del PSC, Ruth Rosique, que presenti la documentació relacionada amb el nomenament de la secretària accidental i un assessor jurídic extern així com una possible incompatibilitat amb la contractació de dos arquitectes tècnics municipals que estan essent investigats per aquest organisme.

En un comunicat emès pel PSC de les comarques gironines, el partit assenyala que Rosique contestarà al requeriment que se li ha fet per escrit en el període de deu dies laborables fixats i que es posa a disposició de l'Oficina Antifrau pel que sigui necessari. El maig passat, l'alcalde del municipi, Jordi Camps (CiU), va explicar durant el ple que l'Oficina Antifrau havia obert una investigació a tres tècnics municipals i que la junta de govern local havia obert expedients sobre presumptes irregularitats en els serveis de jardineria, d'escombraries i en una obra.

Camps també va precisar que qui havia presentat una denúncia a Antifrau havia estat l'exregidor Jordi Pruneda (ICV), antic soci del PSC, i no pas l'actual equip de govern, format per CiU i ERC-VsT. La seva intervenció i un comentari que el batlle va fer posteriorment per Twitter va encendre els ànims dels socialistes després que Camps acusés l'exalcaldessa de Vidreres i portaveu del PSC, Ruth Rosique, de "prevaricació". Aquesta va respondre que si no rectificava estudiaria presentar una demanda contra ell.

En l'últim butlletí municipal anterior a aquest ple, CiU també feia referència a un suposat pagament en diner negre a l'anterior secretari municipal i acusaven l'anterior equip de govern d'haver "malgastat" un milió d'euros en estudis encarregats "sense criteri coherent" i a "gent afí".

Ara l'Oficina Antifrau ha fet un requeriment a Rosique perquè aporti la documentació relacionada amb el nomenament de la secretària accidental, un assessor jurídic extern i una possible incompatibilitat amb la contractació de dos arquitectes tècnics municipals. En un comunicat, el PSC de les comarques gironines assenyala que la cap de l'oposició de l'Ajuntament de Vidreres enviarà el que se li ha demanat en el termini de deu dies laborables exigit i que ofereix plena disposició en relació a aquest cas.