La disco Chic de Roses diu que el precinte dels mossos és fruit d'un acte de sabotatge

Els propietaris expliquen que aquest dissabte obriran de nou

La discoteca Chic de Roses (Alt Empordà) atribueix a un "sabotatge" les deficiències detectades per les quals els Mossos d'Esquadra van precintar el local l'endemà de la reobertura. En concret, expliquen, per manca de pressió d'aigua a les mànegues d'extinció d'incendis i un mal funcionament del grup electrogen.

En un comunicat asseguren que després de fer les comprovacions van detectar un "evident" sabotatge de les instal·lacions, que "no havien estat detectades pels enginyers i inspectors de l'ECA".

La discoteca argumenta que van decidir "reparar els desperfectes de forma provisional i segura" però, finalment, es va acabar precintant. A més, asseguren que tenen llicència i anuncien que reobriran aquest dissabte.

 Els Mossos d'Esquadra va precintar la discoteca per incomplir la normativa l'endemà que el local reobrís les portes després d'una dècada. La discoteca va celebrar dijous a la nit la seva festa de reinauguració amb l'actuació sorpresa de Nebulossa, però una inspecció de la Policia Local va certificar que el local "tenia deficiències que n'impossibilitaven l'obertura" i, segons la regidora de Seguretat, Olga Simarro, "no disposava de la llicència corresponent". La Policia Local de Roses va aixecar acta, que es va enviar als Mossos d'Esquadra. 

En un comunicat, però, els promotors del local asseguren que sí que tenien llicència i que la Policia Local "només va venir a comprovar que el local era obert". Amb tot, asseguren que reobriran portes aquest dissabte i que ho faran "com déu mana" i amb "tota la documentació i instal·lacions en regla".

El Chic va obrir per primer cop l'11 d'abril del 1980. Durant aquella dècada i els anys 90, va ser un local molt reconegut; no tan sols arreu de la Costa Brava sinó també per noctàmbuls procedents d'arreu d'Europa.

La discoteca va tancar a principis del 2013; precisament, va ser l'Ajuntament qui ho va decretar, després que s'haguessin detectat mancances de seguretat al local i els seus responsables no les corregissin.