Unes 300 persones donen suport a Girona a l'activista exiliat Josep Campmajó

L'investigat pel cas Tsunami s'ha connectat per videoconferència i ha demanat "no passar pàgina"

Unes 300 persones s'han concentrat aquest dilluns a la plaça del Vi de Girona en suport a l'activista de la ciutat Josep Campmajó, després que hagi marxat a Suïssa amb altres independentistes investigats pel cas Tsunami.

La protesta, convocada per grup que l'hi dona suport i Girona Vota, ha reunit entitats i polítics de la CUP, Junts i ERC a més de nombrosos ciutadans que han volgut donar suport a Campmajó i que han deixat clar que "tots vam ser Tsunami, tots som terroristes".

Un Campmajó que s'ha connectat per videoconferència i que ha agraït "l'escalf" dels seus veïns a més de demanar que "no es passi pàgina", en relació a la "repressió de l'Estat" i ha reclamat centrar-se "en la independència".

L'acte ha arrencat a les vuit del vespre amb unes paraules de record de l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, que ha aturat el ple que s'estava fent en aquell moment i ha proposat que els regidors que volguessin, sortissin de la sala per anar a donar suport a Campmajó. Salellas ha recordat el compromís de l'activista gironí a qui "tants dilluns hem vist a la plaça del Vi", en les concentracions en contra de la sentència als líders independentistes.

El portaveu del grup de suport a Campmajó, Tavi Casellas, ha carregat contra "l'estat profund" a qui acusa de ser el responsable de l'acusació per terrorisme contra els investigats del cas Tsunami. "Tots vam anar a la frontera, tots vam anar a l'aeroport, tots vam anar al camp del Barça i tots vam ser a Salt. Ens declarem tots terroristes els que som aquí", ha reblat.

Just després s'ha desplegat una gran estelada a la façana de l'edifici annex a l'Ajuntament de Girona mentre els assistents aplaudien i cridaven consignes en suport als independentistes que han marxat i que estan encausats pel jutge García-Castellón.

Missatge als joves

En el seu discurs a través de videoconferència, Campmajó ha agraït el suport dels assistents i ha demanat als joves que s'indignin, ja que "és l'única manera que els estats repressors entenguin que no poden tenir ni súbdits ni xaiets". L'activista també ha recordat els "perseguits" de l'operació Judes que "ho estan passant molt malament". "Tot l'escalf per a ells", ha assenyalat

Campmajó també ha demanat oblidar-se de demanar el "retorn de l'exili" i centrar-se en "allò que és la nostra raó de lluita, la independència". A més ha carregat contra "aquells feixistes que es vesteixen d’independentistes", en al·lusió a Aliança Catalana.

L'acte també ha comptat amb parlaments d'entitats i actuacions musicals. Tot plegat, ha acabat pels volts de tres quarts de nou del vespre amb el cant dels Segadors i crits de "Visca Catalunya lliure".