Veïns de Domeny recullen més de 1.300 firmes en contra del CAP projectat al barri de Girona

Proposen, entre d'altres, ampliar l'actual edifici per "optimitzar recursos"

L'associació de Veïns del Barri de Domeny, Pla de Domeny i Taialà de Girona han recollit més de 1.300 firmes en contra de la construcció del futur CAP Joan Vilaplana de Taialà que s'ha de construir al barri. Els veïns s'oposen a ubicar el centre a la zona compresa entre els carrers Carles Ribas i Bracons, Montserrat Roig i Fransitorra i Josep Vicenç Foix i Mas.

Les firmes donen suport a la necessitat de fer un CAP però estan en contra que es faci dins de zones verdes. Per això, al mateix escrit han presentat un document amb una quinzena d'ubicacions alternatives i demanen a l'Ajuntament que "reconsideri" la seva proposta de cedir els terrenys del parc de Domeny a Salut.

Les alternatives presentades contemplen terrenys del barri qualificats de zones d'equipaments municipals "d'acord amb el Pla General d'Ordenació Urbana de Girona". La primera proposta passa per l'ampliació de l'actual edifici sanitari "per tal d'optimitzar recursos i per continuar donant servei en un espai ja conegut i acceptat pels veïns", recull l'escrit. Alguns dels solars estan ubicats també en terrenys destinats a usos sanitaris.

Els veïns també demanen a l'Ajuntament que els faci arribar els informes tècnics en el cas que descartin les alternatives plantejades.