Els Mossos troben una pistola i arresten set persones en una plantació de marihuana a Lloret

S'han comissat 969 plantes i 53 kg de cabdells

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Blanes van detenir el dia 10 d’abril, cinc homes i dues dones d’entre 18 i 74 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. A tres dels detinguts també se’ls acusa d’un delicte de tinença il·lícita d’armes.

A principis del mes de març els mossos de la Unitat d’Investigació de Blanes van tenir les sospites de l’existència d’un cultiu de marihuana situat en una casa del carrer Rafael Albertí de la població de Lloret de Mar.

Fruit de la investigació es va poder relacionar fins a set persones amb la plantació, tres persones que vivien a la casa i quatre més que tenien cura de les plantes.

El passat dia 10 d’abril es va dur a terme una entrada i perquisició a la casa. A dins hi van localitzar dos homes i una dona, que van ser detinguts. Mentre s’estava realitzant l’entrada van arribar a la casa tres homes més i una dona que, després de comprovar que també tenien relació amb el cultiu, van acabar detinguts.

A dins de l’habitatge hi van trobar 969 plantes de marihuana, 53 quilograms de cabdells, 15.595 euros en efectiu, dues defenses extensibles i una defensa elèctrica. A més, els agents van localitzar una arma de foc curta i una arma detonadora, totes dues municionades, per aquest motiu se’ls va acusar d’un delicte de tinença il·lícita d’armes a les tres persones que hi residien.

També van intervenir 78 làmpades, 30 transformadors, 22 ventiladors, sis extractors, sis aires condicionats i sis splits, entre altres aparells destinats al cultiu de les plantes. Els mossos van constatar amb la companyia elèctrica l’existència d’una connexió fraudulenta amb un perjudici econòmic d’energia no facturada de 20.927 euros.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Els detinguts, tres dels quals tenen antecedents, van passar el divendres dia 12 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes.