Petrov reitera que la Guàrdia Civil el va pressionar per incriminar Xavier Crespo

L'empresari rus nega ara que fes regals a l'exalcalde de Lloret

L'empresari rus empresonat en el marc de l'operació 'Clotilde', Andrei Petrov, ha reiterat aquest dimecres davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que la Guàrdia Civil el va pressionar perquè incriminés Xavier Crespo en el suposat cas de corrupció.

Com ja va dir en una carta enviada fa uns dies a la magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret, Petrov ha insistit que un guàrdia civil de nom 'Diego' l'havia "aconsellat" que digués que era Crespo qui l'havia obligat a fer-li regals i a patrocinar equips esportius per obtenir beneficis fiscals.

Segons han explicat fonts judicials, l'empresari, amb vincles amb la màfia russa i que ha estat traslladat des d'una presó fora de Catalunya, ha assegurat que un guàrdia civil, en el trajecte de Girona a Madrid a finals de gener, quan va ser detingut, li hauria recomanat que incriminés a Crespo a canvi de l'alliberament del seu pare, també arrestat.


Petrov no va dir res d'això en la seva primera declaració davant de l'Audiència Nacional, on va admetre que havia fet regals a Crespo i la seva família, tot i que dins de la legalitat. En canvi, pocs dies després, davant del mateix magistrat, Eloy Velasco, va dir que la seva primera versió havia sigut sota pressió de la Guàrdia Civil a canvi de l'alliberament del seu pare, i que en realitat els regals a Crespo eren viatges per una fira de turisme a Moscou i que els patrocinis eren per entrar en l'entramat social de la localitat. En una carta enviada fa pocs dies al TSJC va justificar de la mateixa manera el canvi de versió i aquest dimecres ho ha tornat a fer.

Sobre els viatges a Moscou, ha explicat que els pagava el directiu de Gazprom Viktor Kanaikin, que volia conèixer els mandataris de Lloret a qui Petrov patrocinava equips esportius. En canvi, un rellotge de luxe que suposadament havia regalat a Crespo ha dit que finalment li va donar al seu pare.

Aquest dimecres, en la seva declaració de més de tres hores, Petrov ha estat preguntat per aquest canvi de versió i ha dit que ho havia fet per coaccions de la Guàrdia Civil. Preguntat perquè no ho havia denunciat en la primera declaració judicial ha dit que no ho va explicar al seu primer advocat per "por", tot i que no n'ha especificat els motius. Aquest dimecres el seu advocat actual ha demanat a la magistrada que deduís testimoni sobre aquestes suposades coaccions per un delicte d'obstrucció a la justícia per part de la Guàrdia Civil.

El fiscal anticorrupció de l'Audiència Nacional José Grinda no es creu aquesta versió "infundada" i ha donat el seu màxim suport a la Guàrdia Civil.

Qui també ha declarat aquest dimecres ha estat Jessica Olguin, la secretària de Petrov, també imputada.