Rescaten el patró d'una embarcació de Blanes que va patir un ictus pescant mar endins

Els mariners que anaven amb ell van donar l'alerta i es va activar el SEM

Diversos pescadors de la Confraria de Blanes (Selva) van rescatar, amb el suport dels serveis d'emergència, el patró d'una embarcació que va patir un ictus mentre pescava mar endins.

Els fets es van produir aquest dilluns pels volts de dos quarts de cinc de la tarda, quan els mariners de la barca van alertar que l'home es trobava malament.

Com que només els patrons estan habilitats per fer la maniobra d'atracament al port, una embarcació de la confraria amb diversos patrons va sortir a ajudar-los sense dubtar, tot i que estaven a uns 30 minuts navegant de la costa. Simultàniament, es van activar efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va anar al port a l'espera de la barca amb el patró.

A més, també es va mobilitzar Salvament Marítim i la Policia Local de Blanes per ajudar a les tasques d'evacuació. Al cap d'uns tres quarts d'hora, un dels patrons que havia sortit a buscar-los atracava la barca 'Blanda Tercero' en la que anava l'afectat.

Un cop a terra, els efectius del SEM van estabilitzar l'home i el van pujar a l’ambulància per traslladar-lo a l'hospital Josep Trueta de Girona, on es va determinar que havia patit un ictus.