Foment aprova d'adjudicació de l'enllaç nord de l'AP-7 a Figueres

Les obres tenen un pressupost de 2,46 milions d'euros

Foment ha anunciat aquest dimecres el que hauria de ser el pas definitiu per enllestir les obres de l'enllaç nord de l'AP-7 a Figueres, una de les reivindicacions històriques de la capital de l'Alt Empordà. El ministeri comandat per Ana Pastor ha provat avui l'adjudicació de l'obra per completar l'enllaç que permetrà que els vehicles puguin entrar i sortir de l'autopista AP-7 tant en sentit nord com sud.

Aquest accés, que es va fer fa 30 anys, es va deixar inacabat i només permetia anar o venir de França. En un comunicat, Foment ha anunciat que l'adjudicació té un pressupost de 2,46 milions d'euros que ACESA, l'empresa concessionària de l'AP-7, haurà d'executar en un termini màxim de 6 mesos.

El ministeri de Foment ha aprovat aquest dimecres l'acord d'adjudicació del contracte d'obres per a la construcció dels dos ramals que completaran l'enllaç de l'AP-7 de Figueres Nord. El termini màxim fixat per a la finalització de les obres és de sis mesos i el pressupost de l'adjudicació se situa en els 2,46 milions d'euros. L'adjudicatària de l'obra és ACESA, l'actual concessionària de l'autopista AP-7.

Completar l'enllaç nord de l'AP-7 a Figueres suposarà posar fi a una situació que s'arrossega des de fa trenta anys. De fet, d'ençà que es va inaugurar l'autopista l'any 1975, aquest enllaç només permet entrar a l'AP-7 si es vol anar en direcció a la Jonquera (Alt Empordà) i sortir-ne si es ve del nord, però no fer els moviments en els dos sentits.

El contracte anunciat aquest dimecres per Foment contempla la construcció de dos nous ramals per completar l'enllaç, és a dir, permetrà també els moviments de sortida des de l'AP-7 circulant sentit nord cap a la N-II i d'entrada des de la N-II cap a l'AP-7 en sentit sud.

Aquesta adjudicació, que té un termini de sis mesos per enllestir les obres, se suma a d'altres millores realitzades a l'autopista AP-7 com la posada en servei del tercer carril entre Figueres i la Jonquera i el quart carril entre Fornells de la Selva i Vilademuuls, el juny de 2012, i l'obertura al trànsit, el passat mes de març, de l'enllaç de Sant Gregori a la circumval·lació de Girona de l'AP-7.