Un centenar de persones es concentren a Girona contra la sentència del TC

Membres de la CUP van certificar 'la mort de l'autonomisme' i van cremar un exemplar de la Constitució Espanyola

  • Prop de 100 persones es van aplegar a la Plaça del Vi © M. Estarriola
    Prop de 100 persones es van aplegar a la Plaça del Vi © M. Estarriola
  • Els manifestants van cremar un exemplar de la Constitució Espanyola © M. Estarriola
    Els manifestants van cremar un exemplar de la Constitució Espanyola © M. Estarriola

Amb el lema 'prou Estatuts, ara independència', un grup de prop de 100 persones es van aplegar ahir al vespre a la Plaça del Vi de Girona en una mostra de rebuig per la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut de Catalunya. L'acte, organitzat per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Girona, va comptar amb la lectura d'un manifest per part del seu portaveu, Jordi Navarro. El text, assegurava que ha quedat certificada 'la mort de l'autonomisme' mentre que 'només des de la ingenuïtat o des de la desvergonya es podia considerar que un pronunciament del Tribunal Constitucional respecte l'Estatut del Principat en un sentit o un altre canviaria substancialment la situació dels Països Catalans com a subjecte de drets polítics'. El portaveu, que va titllar els jutges de 'corruptes', va dir que no es podia tolerar que 'destrossin la nostra llengua ni que puguin decidir què fan amb els nostres diners' i va augurar que 'amb aquesta nova agressió queda certificada la mort de la via estatutària. El poble català ha d'encetar una nova via cap a la llibertat, no hi ha cap altre camí', va dir.

En aquest sentit, Navarro també va apuntar que 'la democràcia va més enllà de les lleis i, de fet, la CUP considera que no és possible una veritable democràcia en el marc jurídic espanyol', va dir. Els membres de la formació independentista van carregar durament contra la Constitució Espanyola i van escenificar el seu rebut envers la mateixa cremant un exemplar del text legislatiu acompanyat pels aplaudiments dels presents a la concentració.

Concentració contra el príncep Felip

Navarro va aprofitar l'acte d'ahir per a recordar que a Girona 'hi ha un grup de personatges monarquics i sinistres que van crear la Fundació Príncep de Girona'. En aquest sentit, el portaveu de la CUP ha anunciat una nova concentració per demà dijous davant la visita del princep Felip en motiu de la celebració del Fòrum Impulsa. Per Navarro, això 'no es pot tolerar' i és per aquest motiu que durant la nova concentració a la Plaça del Vi a les vuit del vespre 'tornarem a dir que Girona no és monàrquica i que no volem que els monarques vinguin aquí a remenar la cua'.