Desarticulat un grup de dones que robaven a turistes de Lloret de Mar

Actuaven sempre de manera organitzada i a llocs amb molta afluència de gent

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 18 de juliol, a Blanes i Lloret de Mar (Selva), sis dones per robar a turistes. Les dones s'acostaven a les víctimes amb l'excusa de vendre clavells i els furtaven diners de la cartera.

Concretament, les dones posaven el ram de flors sobre la cartera perquè la víctima perdés el contacte visual i li sostreien els diners de l'interior. Totes tenen entre 29 i 59 anys, són de nacionalitat espanyola i veïnes de Blanes i Tordera. Se les acusa de ser autores d'un delicte de pertinença a grup criminal. Segons la policia, aquest grup estava perfectament organitzat i es dedicava a cometre múltiples delictes i faltes de furt a diferents punts del municipi turístic.

Aquest estiu, en iniciar-se de nou la temporada turística d'estiu a la població de Lloret de Mar, els mossos van detectar un augment dels delictes i les faltes de furt comesos per dones que venien clavells.


Els agents van observar que la major part de les víctimes eren turistes o gent gran, als quals les dones se'ls hi acostaven amb llexcusa de vendre un clavell, moment en el qual, aprofitaven per sostreure els diners de la cartera quan la treien per pagar.

Concretament, les dones posaven el ram de flors sobre la cartera perquè la víctima perdés el contacte visual i li sostreien els diners de l'interior. Per fer-ho, usaven la bossa de plàstic dels clavells a la qual feien dos forats per poder passar els dits i agafar el botí.

Formaven un grup organitzat, segons la policia

Els agents de la comissaria de Blanes, després d'iniciar una investigació, van constatar que les autores formaven part d'un mateix grup de dones perfectament organitzades i estructurades amb la finalitat de delinquir.

Cada dia actuaven de la mateixa manera. Arribaven a Lloret amb cotxes i es separaven en dos grups per poder evadir millor la vigilància policial i avisar en cas de ser descobertes. Sempre delinquien en zones amb gran afluència de turistes on els hi resultava més fàcil furtar diners i petits objectes electrònics (Ipads o mòbils, entre d'altres). Quan eren detectades per la policia anaven a una altra zona.

Algunes vegades, quan eren descobertes, també es canviaven de roba, agafaven més clavells i tornaven a buscar més víctimes a qui furtar. Quan acabava el dia es tornaven a reunir i marxaven de la població.

Davant les evidències i les múltiples denúncies recollides per aquesta pràctica els agents van detenir, el passat dijous, les sis integrants del grup criminal.

Les detingudes, que tenen antecedents, van passar el divendres dia 19 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs, però els va imposar la mesura cautelar de no apropar-se al nucli turístic de Lloret de Mar en un període de dos mesos.