Jutgen un acusat de fer tocaments a una menor a la terrassa d'un bar de Girona

El processat ho nega i la víctima afirma que primer la va increpar i després la va atacar per sota la taula

L'Audiència ha jutjat aquest dimecres un acusat que s'enfronta a 3 anys de presó per fer tocaments a una noia de 14 anys a la terrassa d'un bar de Girona la tarda del 16 de gener del 2022.

La víctima ha explicat al judici que estava amb una amiga prenent una consumició quan un home, a qui no coneixia de res, les va començar a increpar: "Va dir que volia una dona com jo".

Les noies li van dir que marxés, però ell es va ajupir a recollir uns cigarrets. Va ser aleshores, quan l'home estava sota la taula, que la menor va notar que li tocava "directament" els genitals. Les noies es van apartar i van demanar ajuda. Els Mossos van detenir el processat poca estona després. El processat ho nega, tot i que admet que va ser al lloc dels fets.

El judici, que s'ha fet a la secció quarta, ha començat amb la declaració de la víctima, que tenia 14 anys en el moment dels fets. Segons ha relatat, cap a les cinc de la tarda del 16 de gener del 2022 estava amb una amiga prenent una consumició a la terrassa d'un bar de la plaça Independència de Girona.

Un home, a qui no coneixien de res, es va acostar a elles i les va començar a increpar fent-les "sentir incòmodes". Tant la víctima com la seva amiga han explicat a la sala de vistes que deia que eren "molt guapes" i que "volia una dona" com elles. Les noies li van dir que les deixés en pau però ell en va fer cas omís.

En aquell moment, l'acusat es va ajupir per agafar uns cigarrets o una burilla i es va ficar sota la taula de les menors. La víctima ha declarat que va notar com l'home li tocava els genitals amb la mà i de manera intencionada: "Va ser un tocament directe". La seva amiga, que ha declarat com a testimoni, ha exposat que també va veure l'acció i, per això, totes dues van apartar les cadires, es van aixecar i van demanar ajuda.

Tant una cambrera com una parella que hi havia a la plaça les van auxiliar i van acabar trucant a telèfon d'emergències 112, segons han explicat les noies. La víctima i la seva amiga van poder facilitar una descripció del sospitós i una patrulla dels Mossos d'Esquadra el va localitzar i detenir al carrer de la Cort Reial poca estona després de rebre l'avís.

El fiscal l'acusa d'un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys i demana 3 anys de presó. L'acusació particular, en nom de la víctima, s'hi ha adherit. A més, també sol·liciten que se substitueixi la pena de presó per l'expulsió del país. El processat, amb antecedents penals, és d'origen marroquí.

La defensa demana l'absolució. L'acusat ha declarat al final del judici i ha negat haver fet tocaments a cap de les noies. Sí que ha reconegut que va ser al lloc dels fets i que va interactuar amb elles. Afegeix, però, que per l'aspecte creia que tenien "20, 21 o 22 anys". "En cap moment això va passar", ha afegit.

El judici ha quedat vist per a sentència.