Denunciats sis musics per tocar il·legalment als carrers de Roses

La Policia Local va comissar també els instruments

La Policia Local de Roses (Alt Empordà) ha denunciat sis músics de carrer i ha comissat els seus instruments -tres guitarres, dos acordions, un teclat i varis amplificadors- per actuar a la via pública del municipi sense tenir els corresponents permisos per poder dur a terme aquesta activitat de forma legal. L'operatiu policial es va fer el 18 de juliol passat arran de les queixes rebudes de diferents clients i establiments de restauració i després de reiterats avisos a aquests músics sense resultat.

Des de l'Ajuntament, s'ha donat a conèixer aquesta actuació tot dient que no es descarten noves actuacions ja que l'objectiu és "eradicar" aquestes pràctiques "abusives i il·legals" a la via pública. Amb aquesta actuació, l'Àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Roses vol dissuadir les persones que actuen de forma il·legal a la via pública per tal que formalitzin la seva activitat i respectin l'actual normativa, recollida en l'ordenança reguladora d'ocupació del domini públic en activitats hostaleres i comercials d'aquest municipi.

Aquesta normativa, entre d'altres aspectes, contempla i regula les actuacions musicals al carrer, tot vetllant perquè les mateixes es realitzin en les condicions adequades i no suposin cap greuge per a establiments ni clients, segons ha informat en un comunicat l'Ajuntament de Roses.

La Policia Local va identificar i denunciar els músics de carrer el 18 de juliol passat després de reiterats avisos sobre la seva activitat il·legal i sense aconseguir resultats, segons el consistori. El dispositiu, que va acabar amb sis denúncies i el comís del material que utilitzaven -tres guitarres, dos acordions, un teclat i varis amplificadors-, va estar motivat per les queixes rebudes de clients i establiments de la restauració, sobretot bars i restaurants amb terrassa. No es descarta que es facin nous operatius policials similars.