Activada la prealerta de l'Inuncat per possibles tempestes aquesta tarda

Les comarques sota alerta són la Garrotxa, el Ripollès i la Selva

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen per aquesta tarda un pronòstic de pluges, que poden ser intenses, a les comarques de Val d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Cerdanya, Solsonès, Ripollès, Osona, Garrotxa i Selva. En aquestes comarques es pot superar el llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts entre les dues de la tarda i les vuit del vespre.
 
També s’allarga l’episodi a demà, per les hores centrals del dia, a les comarques del Ripollès, Garrotxa (demarcació Girona), Berguedà i Solsonès (demarcació Catalunya Central) i Noguera, Segrià i Pla d’Urgell (demarcació Lleida), així com a l’Alt Pirineu i Aran.
 
Per aquest motiu, Protecció Civil recomana que la ciutadania prengui les mesures d’autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals.

També es recomana precaució per a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d’aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l’acumulació d’aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació