Els transportistes de mercaderies de Girona aniran a la vaga

Els sindicats denuncien "la mala fe negociadora" de la patronal i asseguren que ha volgut "bloquejar" la renovació del conveni col·lectiu

Els treballadors del sector del transport de mercaderies de Girona aniran a la vaga per denunciar que la patronal ha "bloquejat" la renovació del conveni col·lectiu. Aquest és un dels convenis que s'ha vist afectat per la nova reforma laboral, que estableix que hi ha un any de negociacions un cop caduca un conveni col·lectiu (ultractivitat) i, si no hi ha acord, els treballadors es regeixen per l'Estatut dels Treballadors.

UGT i CCOO han denunciat "la mala fe negociadora" de la patronal Asetrans i han alertat que faran arribar a la Inspecció de Treball, a la Seguretat Social i als jutjats tots els "excessos empresarials". Les dates de la vaga es concretaran al setembre. En una assemblea celebrada aquest cap de setmana, els delegats sindicals del sector de transport de mercaderies han decidit anar a la vaga passat l'estiu. Aquest juliol acabava el període d'un any que estableix la nova reforma laboral per negociar la renovació dels convenis col·lectius. Com que no hi ha hagut acord amb la patronat Asetrans, el conveni no s'ha renovat.

Per això, els dos sindicats han afirmat que hi ha "mala fe negociadora per part de la patronal gironina del transport" i ha decidit denunciar el cas davant de les diferents jurisdiccions -tant social com civil-, i demanar "responsabilitats penals" per a la patronal.

Els sindicats han denunciat l'incompliment del conveni pel que fa a l'aplicació de les taules salarials del 2011 que, actualment, només s'apliquen a una de les empreses del sector.

Durant l'assemblea, els delegats es van mostrar decidits a dur davant de la Inspecció de Treball i Seguretat Social i dels jutjats tots els canvis d'estructura de nòmina que puguin donar-se si les empreses segueixen les directives d'Asetrans; així com qualsevol dels "excessos empresarials" que puguin produir-se.

Per altra banda, els comitès d'empresa i delegats demanaran a la direcció de les seves empreses que subscriguin acords d'empresa que assegurin el manteniment del contingut normatiu del conveni que la patronal gironina, segons els sindicats, "ha deixat caducar".

Els delegats sindicals del sector es tornaran a reunir la primera setmana de setembre per tal de decidir les dates de la vaga de sector.