Arbúcies desallotja els darrers ocupes del carrer Matagalls

El conflicte es va iniciar el 2020 amb quaranta ocupants i 250 actuacions policials per furts o baralles

La Policia Local d’Arbúcies (Selva) va desallotjar a finals del mes de febrer els últims ocupes de les cases del carrer Matagalls i, d’aquesta manera, es donava per finalitzada la problemàtica de seguretat i convivència que persistia en aquesta via del municipi des de feia quatre anys.

L’ocupació de les cases, que transcorren paral·leles a la variant, van portar problemes de delinqüència, insalubritat, convivència, inseguretat al municipi. Una situació que va començar el 2020 quan la Policia Local va detectar el primer habitatge ocupat. Al llarg d’aquests quatre anys, s’hi havien realitzat més de 250 actuacions policials a causa de furts, baralles, entre d'altres.

Segons ha explicat el regidor de Governació, Jaume Salmeron, a l’estiu passat hi quedaven quaranta persones que, amb aquests mesos, van anar marxant fins a quedar-ne només dotze.

Amb tot, el passat divendres 23 de febrer, amb previ avís als que estaven ocupant els habitatges, es va efectuar el desnonament en compliment de la resolució judicial del Jutjat d’Instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners.

Salmeron explica que els consta que els últims ocupants del carrer Matagalls han marxat del municipi i assegura: “Amb aquesta última actuació, l’Ajuntament acaba amb un problema d’insalubritat i de convivència greu”.

I subratlla: “Actuacions com aquesta, permeten donar compliment al compromís de controlar, seguir i actuar davant les situacions d’ocupació delinqüencial que es puguin donar en el municipi. I s’emmarquen en la planificació estratègica per la millora de seguretat pública municipal”.