Noves tempestes poden caure aquesta tarda a la Garrotxa i Ripollès

Hi ha la possibilitat que vinguin acompanyades de calamarsa

Les tempestes que els últims dies cauen amb virulència en algunes comarques catalanes s'esperen aquesta tarda al terç nord del país i a les Terres de l'Ebre, segons la previsió meteorològica. Protecció Civil manté el Pla Inuncat en fase de prealerta.

A partir del migdia s'iniciaran ruixats al Pirineu i Prepirineu que posteriorment s'estendran a d'altres punts del terç nord del país. Les pluges podran afectar especialment les comarques d'Osona, Ripollès i la Garrotxa fins les vuit del vespre. Localment vindran acompanyades de tempesta i potser de calamarsa o pedra.

Protecció Civil manté el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta per la previsió de tempestes aquesta tarda al terç nord de Catalunya i a les Terres de l'Ebre, segons les darreres informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).


S'esperen precipitacions d'intensitat entre feble i moderada, tot i que podran ser puntualment fortes al Pirineu i Prepirineu.

Tal com va fent aquests dies, Protecció Civil recomana precaució a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d'aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. També cal tenir precaució en cas que les pluges vagin acompanyades d'aparell elèctric. En aquests casos s'ha d'evitar situar-se sota d'arbres o de torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l'acumulació d'aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació.