El Mercadona del carrer del Carme de Girona desapareix el 23 de març

La recollida de signatures dels veïns no han servit per evitar el tancament

La cadena Mercadona posarà punt final a 21 anys de vida al seu supermercat ubicat al carrer del Carme de Girona aquest 23 de març, moment en què tancarà definitivament. Així ho anuncien diversos cartells ubicats a l'entrada de l'establiment davant la trista mirada dels veïns.

Van ser ells mateixos els que van decidir iniciar una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org que en prou feines ha arribat a les 200 rúbriques demanant al director de relacions externes de l'empresa, Santi Mont, que reconsiderin la decisió i mantinguin el supermercat obert.

"Fa 20 anys que va venir Mercadona al nostre barri perquè dona cobertura a diversos barris. Va ser una benedicció, ja que no teníem cap supermercat proper. Calia desplaçar-se en cotxe o autobús a un altre gran superfície", asseguren en el text que ha formulat una veïna i que ja han signat més d'un centenar de persones.

El tancament del supermercat arriba després que fa poc més d'un any la cadena va invertir 3,3 milions d'euros (MEUR) per a reformar les instal·lacions.

Tanmateix, veïns creuen que el tancament "és un fet consumat" i es lamenten de perdre un establiment "necessari" per evitar quedar-se "desproveïts".

Mercadona recol·locarà els empleats a les quatre botigues que té a Girona i a les dues de Salt. La cadena, que està de lloguer en l’actual edifici, havia descartat la reforma del supermercat perquè no podia implementar el seu model de botiga eficient.