Uns 130 funcionaris fan un minut de silenci del Puig de les Basses per la cuinera morta a Mas d'Enric

Els concentrats s'han aplegat a les portes del centre penitenciari

Uns 130 funcionaris s'han aplegat a les portes del centre penitenciari Puig de les Basses de Figueres per fer un minut de silenci en record de la cuinera assassinada per un pres a Mas d'Enric.

Una setmana després els fets, els sindicats han convocat concentracions en record de la víctima a totes les presons i quan faltaven pocs minuts per les dotze del migdia, els treballadors de la presó de Figueres han sortit per participar-hi.

La convocatòria ha acabat al crit de 'Per la Núria' enmig d'aplaudiments. El responsable d'UGT de Presons al centre, Jorge Fernández, diu que les protestes continuaran: "Seguirem aquí fins que les coses canviïn o fins que puguem parlar amb altres interlocutors".

Una setmana després de l'assassinat d'una cuinera del centre penitenciari de Mas d'Enric, els sindicats han convocat tots els treballadors a fer un minut de silenci des de les presons en record de la víctima a les dotze del migdia. Al Puig de les Basses, hi han participat més d'un centenar de treballadors.

Fernández alerta que les protestes continuaran fins que les coses "canviïn" o fins que tinguin nous interlocutors. "La consellera i el senyo Calderó no són interlocutors vàlids", insisteix.

En aquest sentit, recorda que aquest mateix dimecres hi ha hagut noves agressions a Ponent i que "ahir mateix" a la presó de Figueres hi havia un sol funcionari en un taller que aplegava més d'un centenar d'interns amb "eines perilloses". "Fa uns dies Justícia es va comprometre a posar més personal de vigilància i ja ho està incomplint", assegura Fernández.