Arrestada a Maçanet la mare del menor segrestat a punta de pistola d'un CRAE de Lleida

També s'ha localitzat un altre menor tutelat que va escapar d'un centre d'Arenys de Mar

Els Mossos d'Esquadra han pogut recuperar aquest dimarts el menor que es van endur a punta de pistola d'un CRAE de Lleida el gener passat, tal com ha avançat 'Segre' i ha pogut confirmar aquest diari.

Per aquests fets, la policia ha detingut aquest dimarts el pare del menor, de 32 anys, a Alcarràs (Segrià) i la mare, de 41, a Maçanet de la Selva (Selva). Tots dos estan acusats d'un delicte de sostracció de menors i en el cas de l'home també d'un delicte d'amenaces amb arma de foc.

En el mateix operatiu, els Mossos han pogut localitzar un altre menor tutelat, també fill de la parella, que s'hauria escapat d'un altre centre.

Els fets van passar el 28 de gener, a les 23:30 h, al CRAE Llars Infantils Torre Vicens, quan dos homes es van emportar un menor que estava ingressat al centre, fill d'un d'ells. Se'l van endur després d'apuntar amb una pistola el vigilant i una educadora del centre.

El 18 de febrer, un altre fill de la parella es va escapolir d'un centre de protecció d'Arenys de Mar. Les investigacions policials apunten que els pares l'esperaven a l'exterior del centre per tal de fugir junts.

Arran d'aquest fet la policia va obrir una investigació per tal de localitzar els menors i detenir els seus progenitors. A primera hora d'aquest dimarts s'han realitzat les detencions. L'home s'ha localitzat i arrestat a Alcarràs, mentre que a Maçanet de la Selva s'ha detingut a la mare i s'ha localitzat els dos menors escapolits.

La investigació continua oberta per tal d'identificar i detenir el segon implicat en la primera sostracció.

Els detinguts passaran pròximament a disposició judicial davant del Jutjat d'Instrucció número 2 de Lleida. Els menors s'han traslladat a dependències policials per tal de ser lliurats als serveis d'atenció a la infància.