Generalitat i Diputació mantindran obert sota mínims el Centre de Fauna dels Aiguamolls

IAEDEN considera que la mesura de mantenir un sol treballador és insuficient

Davant la problemàtica generada a causa de la necessitat d'aplicar un segon pla de viabilitat a Forestal Catalana que afecta directament el personal del Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà, el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació  i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha mantingut contactes durant les darreres setmanes amb el President de la Diputació de Girona, Joan Giraut.

Les trobades han servit per analitzar les possibilitats de signar un conveni marc de col.laboració que permetria formalitzar el suport institucional i econòmic de la Diputació amb l'objectiu d'intentar garantir la viabilitat del Centre, que de moment es mantindrà obert com a punt de recepció i primer auxilis, recuperar-ne l'activitat que venia desenvolupant fins ara, en la mesura del  possible i potenciar-ne alhora les activitats en aquells àmbits que siguin de mutu interès per a ambdues institucions.
 
En aquest sentit, durant els propers dies el Vicepresident de la Diputació i Diputat d'Acció Territorial, Miquel Calm, mantindrà contactes amb el director general de Medi Natural i Biodiversitat del Departament d'Agricultura, Antoni Trasobares i els tècnics d'ambdues institucions a fi de definir i consensuar els objectius, analitzar les possibilitats de col.laboració i definir el marc a partir del qual s'estructuraria el suport de la Diputació a l'activitat del centre en funció dels recursos disponibles.

Pelegrí ha remarcat la voluntat del Departament, tal com ja es va manifestar, de recuperar l'activitat del centre si s'aconsegueixen recursos alternatius als pressupostos públics i, en aquest sentit, la disposició del Govern a analitzar les propostes que puguin plantejar-se per altres institucions, ens o entitats en aquesta mateixa línia.

Proposta insuficient

La IAEDEN considera que és del tot insuficient la proposta actual de mantenir un sol treballador en el centre (ara en són 3) així com la pèrdua del servei veterinari i el seu tancament en festius. Aquesta proposta segueix mantenint viva la possibilitat del seu tancament a curt termini, n’augmenta la precarietat i n’impossibilita la seva modernització. Segons afirma la portaveu de la IAEDEN , Bàrbara Schmitt, “aquesta proposta sols n’allarga l’agonia però en cap cas n’evita la defunció”.

Des de l’entitat es reafirma el seu compromís per a què el Centre de Fauna no solament continuï amb les importants tasques que realitza actualment sinó que les ampliï, permetent un pla de futur que el situï a l’alçada de les necessitats de les comarques gironines, una de les zones d’Europa mes riques en biodiversitat.

Per tot això la IAEDEN fa una crida a mantenir la pressió popular fins a assegurar-ne la seva viabilitat a llarg termini, així com una ràpida i sincera implicació de les diferents administracions. En aquests moments està realitzant accions per fer de pont entre administracions, particulars i empreses per tal de trobar una solució econòmica immediata per tal d’allargar el mínim possible la incerta situació actual.