Girona construirà deu tombes islàmiques per a la comunitat musulmana al Cementiri Nou

Se situaran a l'extrem nord-est del recinte, orientades a la Meca

L’Ajuntament de Girona va acordar divendres passat, en Junta de Govern Local, l’aprovació inicial del projecte bàsic i executiu per a la construcció de deu tombes adaptades als preceptes del ritual funerari islàmic al Cementiri Nou de Girona. Aquest és un pas endavant important en la construcció del futur espai per a la comunitat musulmana al cementiri de la ciutat.

“Disposar finalment d'un espai on es puguin enterrar els gironins de religió musulmana és una demanda històrica d'aquesta comunitat i sobre la qual fa anys que l'Ajuntament hi està treballant. Amb l'aprovació del projecte, esperem que pròximament es pugui fer realitat aquest compromís, que ajuda a dignificar la realitat de molts veïns i veïnes d'aquesta comunitat”, ha subratllat el regidor d’Acció Climàtica, Sergi Cot.

L’espai dedicat a la comunitat musulmana dins del Cementiri Nou estarà ubicat a l’extrem nord-est del recinte i orientat cap a la Meca, tal com es va consensuar entre representants de la comunitat musulmana local i del consistori.

El projecte preveu la construcció de deu sepultures i la corresponent urbanització al seu voltant, així com els accessos al sector, que permeti les inhumacions segons el ritus funerari i les regles tradicionals islàmiques.

El cost de la licitació de les obres de construcció de les tombes i els seus accessos s’ha valorat en 96.795,99 euros (IVA inclòs). El projecte estarà exposat a informació pública trenta dies i, posteriorment, s’aprovarà definitivament.

A partir d’aquí, es podran licitar les obres per fer realitat aquest nou espai dins del Cementiri Nou de Girona.