Girona acollirà la conferència Veus de la Mediterrània

El congrés-festival de música coral tindrà lloc del 29 de juliol a l'1 d'agost

Girona acollirà la conferència Veus de la Mediterrània del 29 de juliol a l'1 d'agost. El congrés-festival de música coral reunirà músics, musicòlegs, compositors, directors, corals i cantaires vinguts de Sèrbia, Tunísia, Grècia, Itàlia, Israel, Líban, Marroc, Catalunya, València o Mallorca per oferir una panoràmica de les diferents tradicions vocals i corals del Mare Nostrum.

L'esdeveniment aplegarà centenars de cantaires amb un programa compost per 14 concerts, 3 projeccions de documentals, 7 conferències i 3 sessions de descoberta de repertori. El Moviment Coral Català, juntament amb la Mediterranean Office for Choral Singing, organitzen la cinquena edició d'aquesta conferència intercultural i ètnica de la International Federation for Choral Music a la ciutat (IFCM). L'Ajuntament de Girona, l'European Choral Association - Europa Cantat i l'IFCM col·laboren també en l'organització d'aquest esdeveniment. 

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, considera "un privilegi" gaudir d'aquesta proposta musical a la ciutat que "permet posar en valor el nostre patrimoni i reforçar a la vegada Girona com a ciutat de festivals".

Puigdemont també ha volgut recordar que aquest mateix any l'Ajuntament de Girona ha posat en marxa un ajut per les corals gironines "seguint el compromís transversal que tenim amb la cultura". D'altra banda, el president del Moviment Coral Català i director del Festival "Veus de la Mediterrània", Martí Ferrer, ha explicat que han preparat "una programació que permeti descobrir la diversitat coral de la Mediterrània".