CiU diu que uns informes demostren que el finançament del complex de residus de Campdorà és inviable

Les obres del complex estan valorades en prop de 170 milions d'euros

Segons el portaveu de CiU a Girona, Carles Puigdemont, el passat 15 de juny l'interventor municipal va emetre un informe en què senyalava les dificultats que hi ha actualment per trobar un banc disposat a finançar una operació de tanta dimensió com són les obres del complex de residus que es vol construir a Campdorà. Una operació que costarà, segons estima l'Agència Catalana de Residus, uns 170MEUR.

Arran d'aquest informe, ha explicat Puigdemont, l'alcaldessa, Anna Pagans, va presentar un decret d'alcaldia per suspendre temporalment la mesa de contractació que té com a principal funció adjudicar a les empreses que s'han presentat a concurs la redacció del projecte. D'aquesta manera, el projecte quedava temporalment aturat fins a un termini màxim d'un mes. Un pas que, segons Puigdemont, 'avança en la direcció del que CiU ve defensant', però que té el perill de no rectificar un projecte que de fons és 'inviable', segons sosté CiU.

En aquest sentit, el portaveu de CiU a Girona ha demanat a l'ajuntament que sigui 'responsable' i no gasti els diners públics en el complex de residus de Campdorà al voltant del qual existeixen 'molts punts fluixos', segons el grup convergent, pel que fa al seu finançament.