Figueres detecta 57 persones dormint al carrer, de les quals 28 a cobert i 20 al ras

Des de l'Ajuntament i la Creu Roja donen per fet que n'hi ha més que no s'han trobat en aquest dispositiu

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) juntament amb Creu Roja i amb el suport de la Guàrdia Urbana, Cariats, ONG Tallers i Protecció Civil han realitzat aquesta passada nit un recompte de les persones que dormen al carrer a la ciutat. S’han localitzat 57 sensesostre. D’aquestes, vint dormen al ras, vint-i-vuit sota cobert (caixer, tenda de campanya, porxo, portal, entre d'altres) i nou en cotxes o furgonetes.

Els autors del recompte asseguren que el resultat és una xifra aproximada donat que segurament hi ha més gent amagada a qui no s’ha pogut trobar.  El dispositiu es va fer entre les vuit del vespre i les dotze de la nit d’aquest dijous, amb l’objectiu de  conèixer la situació de les persones que viuen al carrer.

D'aquesta manera es volen impulsar polítiques socials i recursos útils que s’adaptin a la seva realitat i s’enfoquin a aconseguir que ningú hagi de viure al carrer així com analitzar els canvis que es produeixen entre les persones sensesostre, tant a nivell sociodemogràfic com en relació a les seves necessitats, vulnerabilitat o l’efectivitat de les polítiques socials.

Altres objectius són el d’aprofundir en el coneixement del fenomen del sensellarisme, conèixer el nombre de persones en aquesta situació de a la ciutat i que, en cas de situacions extraordinàries d’emergència social o sanitària, disposar de prou equipaments i serveis específics per atendre-les.