Tretze detinguts a Marsella amb relació al tiroteig a Castelló d'Empúries del passat gener

Un home va resultar ferit i els arrestats tenen entre 15 i 25 anys

Fins a tretze detinguts relacionats amb el tiroteig que va tenir lloc a Castelló d'Empúries (Alt Empordà) el passat 24 de gener. La Fiscalia de Marsella ha coordinat un operatiu policial desplegat ahir amb la participació d’agents de Mossos d’Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Girona que formaven part de l’equip de més de 80 investigadors especialitzats en la lluita contra el crim organitzat.

L’operatiu, amb el suport de la Brigada d'Investigació i Intervenció de Marsella i en presència d'investigadors de la DIC, va acabar amb un balanç de tretze persones detingudes: deu homes i tres dones, d'entre 15 i 25 anys.

La investigació conjunta els relaciona presumptament amb un intent d'homicidi voluntari en banda organitzada contra un ciutadà francès que va tenir lloc el 24 de gener de 2023 a Castelló d'Empúries (Alt Empordà). Els detinguts podrien estar relacionats amb l'organització criminal DZ Mafia. De les tretze detencions, una es va desenvolupar a Rennes i una al departament dels Alps d'Alta Provença.

Aquesta investigació, que arriba després de 14 mesos d'intensa i minuciosa feina policial, són una mostra de l'excel·lent cooperació policial i judicial entre ambdós països. El passat més de juny es va signar a Eurojust un equip conjunt d’investigació entre la jurisdicció interregional especialitzada de Marsella i el jutjat d'instrucció de Figueres, composta pels Mossos d'Esquadra, per l'OCLCO (Oficina Central de Lluita contra el crim organitzat) i la policia judicial de Marsella i de Perpinyà, per a treballar de manera conjunta.

Els detinguts passaran a disposició judicial durant els pròxims dies.

Tiroteig en ple carrer

Els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació el 24 de febrer després d'alertar-los d'un tiroteig que va tenir lloc a les 15:15h amb el resultat d'una persona ferida. L'autor es va donar a la fuga.

L'enfrontament es va produir entre dos cotxes, un amb matrícula francesa i un altre espanyola, i una de les bales hauria impactat contra la mà d'un ocupant. Tots dos vehicles van escapar del lloc on es va produir el tiroteig.

Una de les hipòtesis amb què es va treballar d'un bon inici era un enfrontament derivat d'un problema de drogues entre rivals de les dues bandes de la frontera.