La nova biblioteca de Girona entrarà en funcionament el Sant Jordi de 2014

El nou equipament serà el més gran de Catalunya

Ferran Mascarell, que aquest divendres ha visitat la Casa Fages de Climent a Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà, ha aprofitat l'ocasió per anunciar que la nova biblioteca pública de l'Estat a Girona, que serà gestionada per la Generalitat, entrarà en funcionament als volts de la Diada de Sant Jordi de l'any vinent. Mascarell ha afegit que el calendari previst contempla rebre l'edifici totalment finalitzat a principis de setembre, i a partir d'aquí començar "el llarg procés" de trasllat de l'important fons documental que compta amb més de 300.000 documents.

Mascarell ha assegurat que la nova biblioteca, amb 7.000 metres quadrats de superfície, 300 punts de lectura per adults i 50 més per a joves, serà la biblioteca "més gran del país" només superada per la Biblioteca Nacional. En aquest sentit, el conseller ha afegit que amb el nou equipament, que estarà connectat a la xarxa de biblioteques municipals, Girona farà "un important salt qualitatiu" a nivell cultural.

La nova biblioteca, ubicada al carrer Emili Grahit, substitueix la que des de l'any 1951 està a la Casa de Cultura, espai cedit per la Diputació de Girona. El cost de l'obra, finançat íntegrament pel Ministeri de Cultura, ha estat de 14 milions d'euros.