Detingut a la Jonquera per dur 517 quilos d'haixix amagats en un remolc amb cavalls

L'arrestat és un home de 58 anys que volia creuar la frontera

La Guàrdia Civil de Girona han comissat 517 quilos d'haixix i ha detingut a un home que la transportava en un vehicle de matrícula francesa a la Jonquera (Alt Empordà) segons ha informat el cos policial.

Els fets van tenir lloc el matí de dijous passat quan membres de la secció fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera feien tasques per a l'erradicació del tràfic de drogues i contraban a la frontera. Durant l'actuació van aturar i identificar al conductor d'un vehicle que duia un remolc a la part del darrere on transportava cavalls.

En inspeccionar el vehicle, van descobrir a la part inferior del remolc sota la palla unes motxilles que al seu interior hi havien pastilles d'una substància vegetal de color marró que una vegada sotmeses al narcotest van donar positiu en haixix.

Un cop extretes i comptabilitzades van donar un total de 517 quilos. Per tot plegat es va procedir a la detenció de FJ M.P, de 58 anys i nacionalitat portuguesa per un presumpte delicte contra la salut pública.

Els cavalls que es trobaven al remolc, dos cavalls i dos ponis, han estat traslladats per assegurar les seves condicions de vitalitat i manutenció a un centre hípic de la Garrotxa.

Es van instruir diligències que van ser lliurades juntament amb el detingut i el confiscat al Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia dels de Figueres.