ICV vol que parin trens de Mitja Distància a Camallera

Marc Vidal assegura que la proposta fomentaria l'ús del transport ferroviari i donaria servei a unes 25.000 persones

El diputat d'ICV-EUiA per Girona, Marc Vidal, ha entrat al Parlament una proposta de resolució perquè el Govern potenciï el transport ferroviari de passatgers de la línia Barcelona-Portbou, reobrint l'estació de trens de Camallera i donant servei de trens de Mitja Distància (MD). Actualment, l'estació de Camallera està tancada i només s'usen les plataformes com a abaixador dels vuit trens de rodalia que s'aturen en cada sentit del tram Barcelona-Portbou.

Amb aquesta proposta de resolució es vol potenciar un node de connexió de transport públic ferroviari a Saus, Camallera i Llampaies (Alt Empordà) i que donaria servei a aquest municipi i als del seu voltant, a més de Bàscara i L'Escala. Per a Vidal "si a Camallera hi parés algun tren de Mitja Distància se'n beneficiaria una població de més de 25.000 persones que ara han d'anar a Figueres o a Flaçà, o renunciar a anar en tren fins a Girona i Barcelona". A més, el diputat ha assenyalat que "aquesta mesura no implica grans inversions i suposa un pas important per fomentar el transport públic allà on és deficient i s'hauria d'estudiar en aquelles zones del litoral i de l'interior que, tot i estar a prop de la via, no tenen un accés adequat al tren".

Des del grup municipal de l'Entesa pel Progrés Municipal de Saus, Camallera i Llampaies s'ha iniciat una campanya de recollida de signatures a favor d'aquest servei. El portaveu de l'EPM, Xavier Vallès, assegura que "si obrim l'estació i aconseguim que s'aturin els trens de mitja distància potenciarem el municipi i l'ús del tren. Hem d'aprofitar al màxim el que ja tenim".