Més de 2.500 persones clamen per ''seguir amb la lluita feminista'' a Girona

La marxa més participativa s'ha desplaçat fins al barri de Santa Eugènia on s'ha ajuntat amb la de Salt

Els carrers de Girona s’han tornat a tenyir de lila aquest 8-M. Unes 2.500 persones, segons la Policia Municipal, han recorregut el tram que va des de la Plaça U d’Octubre fins a la plaça de Santa Eugènia -coneguda popularment com la del barco-, on s’han trobat amb una altra manifestació menys nombrosa que venia de Salt.

Allà s’ha llegit un manifest on s’ha reivindicat la lluita feminista i la necessitat de seguir “guanyant drets que encara no han assolit les dones”. En aquest sentit, les concentrades han reclamat una “igualtat real” des d’un punt de vista econòmic i social i s’ha tornat a condemnar “els constants assassinats masclistes”. 

Durant el recorregut s’han escoltat lemes com ‘sola i borratxa, vull arribar a casa’ o ‘visca, visca, visca, la lluita feminista’. A la marxa hi han participat col·lectius com Les Metzines de la Universitat de Girona i que ha denunciat les agressions sexuals que, presumptament, s’han produït per part de professors de la UdG contra estudiants del centre. 

La Marina Sala n’és membre i remarca que estan “fartes” perquè creu que "és urgent" reformar el protocol per evitar aquestes agressions. “No funciona, perquè sabem que no hi ha hagut resposta eficient a tots aquests actes”. Sala també ha assenyalat que el 8-M és “un dia important per reivindicar la lluita de les dones en aquesta societat”.  

“La lluita cal fer-la cada dia per aconseguir un canvi en el sistema, en comptes de posar pegats”, ha afirmat. En la mateixa línia s’ha expressat l’Aina Rigau, dona trans i membre del col·lectiu LGTBI de Girona. Rigau considera que l’educació “és bàsica perquè és per on comença tot”. “Hi ha gent molt retrògrada que vol lluitar contra els nostres drets”, ha lamentat. 

Un dels col·lectius més presents han estat famílies amb infants. Una de les que hi ha assistit és la Elisabet Ubac, que hi ha anat amb la seva filla. Creu que “queda molt per fer”, però celebra que les generacions joves estan “més sensibilitzades amb el feminisme”. 

La manifestació ha acabat sense incidents pels volts de dos quarts de nou del vespre.