Figueres gastarà mig milió d'euros en 17 càmeres lectores de matrícula als accessos

Estaran operatives a final d'any

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) "blindarà" els accessos de trànsit rodat a la ciutat amb la instal·lació de 17 càmeres lectores de matrícules. El projecte costarà uns 500.000 euros i la previsió és que estigui plenament operatiu a finals d'any.

En paral·lel, es millorarà el sistema de comandament per poder treure un major rendiment de les imatges enregistrades i s'impulsarà un sistema de videovigilància al centre a través de fons Next Generation.

L'alcalde, Jordi Masquef, diu que la mesura busca lluitar contra els problemes d'inseguretat que pateix la ciutat i acabar amb les pràctiques d'aquells que "venen a Figueres a cultivar o comprar i vendre droga".

El sistema està en fase d'exposició pública i la previsió és que estigui plenament operatiu abans que acabi l'any. Masquef ha dit que la seguretat i el civisme són dues de les principals prioritats del govern municipal i que aquesta mesura va en aquesta línia. "S'ha acabat que, com vaig dir fa uns anys, Figueres sigui un supermercat de la droga", ha dit durant la presentació del projecte.

Per la seva banda, el cap de la Guàrdia Urbana, Lluís Lupiáñez, ha assegurat que el nou sistema permetrà tenir una Figueres "més segura i controlada".

Paral·lelament, es millorarà el sistema tecnològic a la sala de comandament per poder tenir més informació dels vehicles que entre i surten i poder "explotar millor" les dades per aconseguir una millor mobilitat a la ciutat.

Videovigilància al centre

D'altra banda, està previst instal·lar diverses càmeres de videovigilància al centre de la ciutat a través de fons europeus. El sistema permetrà conèixer al detall el tràfic de persones i els dels turistes que visiten la ciutat. "Saber per on passen i quins són els carrers més utilitzats", ha dit el regidor d'Administració Electrònica, Albert Alemany.